Maarten van der Weijden gaat opnieuw geld inzamelen voor het kankerfonds

Eerder zamelde Maarten geld in via het water, nu in het theater

Nederlands zwemmer, Maarten van der Weijden, maakte gisteren op Instagram bekend een ‘nieuwtje’ te hebben. Dit maakten velen al erg nieuwsgierig. Later in talkshow ‘Pauw’ onthulde hij het verrassende nieuws. Maarten gaat opnieuw geld in zamelen voor kankeronderzoek, maar deze keer op een andere creatieve wijze, namelijk in het theater.

Maarten van der Weijden duikt het theater in.

Maarten van der Weijden

Maarten is olympisch- én wereldkampioen in het openwaterzwemmen. Daarnaast heeft hij in het indoor zwemmen ook al verschillende nationale titels op zijn naam staan. In augustus startte hij een Elfstedenzwemtocht om geld in te zamelen voor het kankerfonds. Heel Nederland leefde met de zwemmer mee en hij haalde uiteindelijk 4,7 miljoen euro op voor het kankerfonds. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en duikt hij het theater in.

Elfstedentheatertocht

In de uitzending van Pauw gisteravond vertelde Maarten zijn verrassende nieuws. Hij gaat het theater in, en om in de Elfstedentocht-sfeer te blijven, gaat hij elf verschillende theaters af. In Pauw vertelt hij: “Drie dagen zwemmen maakte veel indruk bij mezelf. En dat kon ik niet in drie dagen delen. Dus het plan is om dat in het theater te delen en weer geld in te zamelen. Ik sta daar in de duisternis om half vijf ’s ochtends in Leeuwarden. Het is koud en ik moet drie dagen zwemmen. Daar heb je geen zin in, maar je gaat het toch doen.” Alles rondom deze actie wil hij vertellen en delen in het theater.

Opening in Dokkum

“Jullie weten, ik haalde Dokkum niet, dus daar vindt de eerste tryout plaats.” Vervolgens zal hij te zien zijn in Amsterdam, Apeldoorn, Zwolle, Doetinchem, Eindhoven, Breda, Utrecht, Rotterdam, Groningen, en als laatste Leeuwarden.

Lees ook: Johnny de Mol en Anouk van Schie hebben elkaar gisteren het jawoord gegeven!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill