Maarten van Rossem als ‘slechterik’ gevraagd voor The Passion

maarten

Zien we de historicus binnenkort in het programma?

Hij heeft natuurlijk een reputatie als een onverbeterlijke bromsnor die overal iets van weet, en daarom leek het de productie van The Passion een goed idee om Maarten van Rossem als ‘slechterik’ te casten. In De Slimste Mens vertelt de historicus of hij dit aanbod heeft geaccepteerd.

Slechterik

Maarten vertelde gisteravond in De Slimste Mens dat hij is gevraagd om de rol van een slechterik te spelen in The Passion. Hier heeft hij echter vriendelijk voor bedankt. “Ik moest een of andere slechterik spelen, maar ik voelde er niks voor”, zei Maarten gisteren. En grapte hij: “Ik ben ervan overtuigd dat de heer helemaal niks gezongen heeft.”

Vervolgens maakte Erik van Looy (die het programma presenteert in België) nog een toepasselijke opmerking aan Maarten gericht. “Ja, jij kan het weten jij was erbij.” Ha!

Dertiende editie

Dit jaar vindt alweer de dertiende editie van het KRO-NCRV-programmaThe Passion plaats. The Passion wordt ieder jaar opgenomen en uitgezonden op Witte Donderdag, vlak voor Pasen. Dit jaar valt Witte Donderdag op 6 april. De Friese stad Harlingen is tevens uitgekozen om als locatie te fungeren.

De organisatie van het stuk wordt gepland door KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland. Het is voor het eerst in een aantal jaar dat er publiek bij aanwezig mag zijn.

Lees ook: In deze stad mag men in 2023 The Passion organiseren

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress