Maarten van Rossem haalt hard uit in De Slimste Mens

maarten van rossem

‘Wat mij betreft schieten ze die morgen dood’

Maarten van Rossem is de afgelopen weken al vaker in opspraak geraakt door zijn harde uitspraken als jurylid bij De Slimste Mens. Gisteravond deed de bekende bromsnor zijn zegje over onder meer celebs zoals Martien Meiland en Johnny Depp. En daar wond hij absoluut geen doekjes om.

Van Rossem heeft meningen

Hij heeft natuurlijk een reputatie als een onverbeterlijke bromsnor die overal iets van weet. Vorige week krijg Maarten van Rossem nog een hoop reacties met zijn reactie op de boerenprotesten. “Kennelijk heeft de Nederlandse overheid besloten om op dit punt de confrontatie niet aan te gaan, met een relatief kleine groep mensen die bereid is geweld te gebruiken”, zei hij toen. “Onze wegen vol te storten met rotzooi, dat is pure intimidatie.”

Ook over de studiekeuze van kroonprinses Amalia was Van Rossem weinig positief.  Zo noemde hij het een ‘pretpakket eerste klas’, die ‘geen reet voorstelt’. “Het is een grabbelton van oppervlakkigheid in steenkolen-Engels. Dit heeft geen bal met een academische studie te maken”, aldus Van Rossem.

Maarten versus Martien

En gisteravond ging de historicus los op de mediacultuur rond verschillende celebrities. Onder meer Johnny Depp en Martien Meiland moesten het hierbij ontgelden. Zo kwam onder meer de vraag voorbij op welke partij Martien Meiland gestemd had in 2021 – een feitje dat aan bod kwam in Boerderij Van Dorst. Dit was de PVV. “Je zal het maar bekennen. Ik had al geen hoge pet op van die familie, maar dit is wel zo’n beetje de punt die je erachter kunt zetten”, begon de allesweter.

‘Diep treurig’

Volgens Van Rossem was deze kennis onderdeel van een breder probleem. “Dit hangt samen met een veel groter probleem. Dat je voortdurend op de hoogte bent van dingen waarvan je helemaal niet op de hoogte wil zijn”, legde hij uit. Zo noemde hij ook nog even het veelbesproken proces tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard. “Wat mij betreft schieten ze die morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek”, stelde hij hierover. “Maar er is niet aan te ontsnappen. Er zit geen knop in je hoofd: delete. Dat zou ik de evolutie nou graag willen opdragen, een delete-knop. Al die lulkoek over die zangeressen en ruziemakende echtparen, dat je dat op zou kunnen ruimen. Ik weet dat allemaal, het is diep treurig.”

Lees ook: Johan Derksen wil niet mee doen aan De Slimste Mens om deze reden

Bron: Metro | Beeld: Brunopress