Maarten van Rossem vertelt over die keer dat hij in aanraking kwam met de politie

maarten

Heeft Maarten in de bak gezeten?

Maarten van Rossem ziet er niet uit als een bankovervaller of een maffiabaas, maar toch is De Slimste Mens-jurylid ooit een keer in aanraking geweest met de politie. Gisteravond vertelde Maarten in een aflevering van De Slimste Mens over het ‘voorval’.

Melden bij de politie

In de aflevering van De Slimste Mens van gisteravond werd Maarten gevraagd of hij ooit iets heeft gedaan waardoor hij in aanraking is gekomen met de politie. “Ik was het hoogtepunt van keurigheid”, antwoordde Maarten daarop. Betekent dat dan dat Maarten nog nooit de binnenkant van het politiebureau heeft gezien? Nope, dat heeft hij wel degelijk.

Heel wat jaren geleden, toen Maarten nog een tiener was, moest hij een keer op het politiebureau verschijnen. Maar dan niet om iets wat hij ‘fout’ gedaan had. “Ik had in de provincie Gelderland het enige verkeersexamen gedaan dat foutloos was gemaakt”, vertelt hij in het programma aan zijn vriend en presentator Philip Freriks. “Daarom werd ik uitgenodigd op het politiebureau, vanwege de prijsuitreiking. Dus ja, ik ben ooit in contact geweest met de politie.”

De Slimste Mens

Vorig jaar maakte Maarten bekend dat hij in 2025 gaat stoppen als jury in het populaire programma. Er waren geluiden te horen dat hij en presentator Philip Frederiks te oud zouden worden. Maar Maarten die was het daar niet mee eens. Hij vond die praatjes erg vervelend. “Ik vond toch dat de roddel een beetje de ondertoon had van ‘Kom op, die lui moeten nou eens weg. Dat kan niet eeuwig duren, die oudjes’. Nou ja je weet wie het doen. Het zijn niet de grootste lichten van de Nederlandse samenleving, maar ik vond toch dat er een vervelende toon doorheen klonk.” Wie Maarten zal opvolgen is nog niet bekend.

Lees ook: Maarten van Rossem deelt op welke leeftijd hij wil stoppen met De Slimste Mens

Bron: RTL | Beeld: NL Beeld 

Bron: RTL | Beeld: NL Beeld