Madonna gaat zelf film over haar leven en carrière regisseren

Madonna

Wie kan Madonna’s verhaal beter vertellen dan de Queen of Pop zelf?

Na films als Bohemian Rhapsody en Rocketman kunnen we een film over het leven en de carrière van Madonna in de bioscoop verwachten. De regie van de film is in handen van niemand minder dan de Queen of Pop herself

Eerste demo’s

Op haar Instagram deelt Madonna een snippet van haar eerste muziekdemo’s met haar 15,5 miljoen volgers. “Early days……..First Demo’s. #research #screenplay”, schrijft ze onder het filmpje. Aan de hashtags is te zien dat de 62-jarige zangeres hiermee onderzoek doet voor haar film. Haar volgers zijn nu al enthousiast. “Iedereen houdt van de klassieke Madonna”, reageert iemand. “Dit is zoooo cool”, zegt een ander. “Dit hoort in het Smithsonian Museum.”

Film

“Ik wil het verhaal delen over mijn ongelooflijke leven als een artiest, een muzikant, een danseres – een mens dat haar eigen weg heeft gevonden”, laat Madonna weten in een statement. “De focus van de film ligt op muziek. Muziek heeft ervoor gezorgd dat ik altijd door heb gezet en heeft me in leven gehouden. Er zijn zoveel niet eerder vertelde, inspirerende verhalen en wie kan ze beter vertellen dan ikzelf?”

Geruchten

De Queen of Pop liet eerder op Instagram al weten dat ze aan een filmproject werkt met scenarioschrijfster Diablo Cody. Cody won in 2008 een Oscar voor het script van de film Juno. Al snel kwam de geruchtenmolen op gang: komt er een film over Madonna? Dit zou volgens fans perfect aansluiten in het rijtje van films over bekende popsterren, zoals Bohemian Rhapsody en Rocketman, die over de levens van respectievelijk Freddie Mercury en Elton John gingen. En de geruchten klopten dus, want een film over Madonna is zeker in de maak. Wanneer deze in de bios zal verschijnen, is niet bekend.

Regisseur

Het is niet de eerste keer dat Madonna in de regisseursstoel kruipt. Eerder regisseerde ze de comedy Filth And Wisdom uit 2008 en het historische drama W.E., dat in 2011 uitkwam. Ook heeft ze een tijdje gewerkt als actrice. Zo speelde ze in de films Evita en Who’s That Girl.

Lees ook: Herken jij welke wereldberoemde vrouw deze ‘normale’ vliegtuigpassagier is?

Bron: Algemeen Dagblad, Instagram Madonna | Beeld: Videostill YouTube