MAFS Henk zet Chantal voor het blok in Eating with my Ex: ‘Waarom heb je ja gezegd?’

henk chantal

Na een lange vete spreken de ex-echtgenoten elkaar voor het eerst weer face-to-face

In het gloednieuwe programma Eating with my Ex: Going Dutch schuiven verschillende exen bij elkaar aan tafel voor een ‘gezellig’ diner bij kaarslicht. Henk en Chantal, die in Married at First Sight zonder elkaar te hebben gezien of gesproken in het huwelijksbootje stapten en minstens zo snel met ruzie uit elkaar gingen, hebben na een jarenlange vete wel het een en ander uit te praten. Chantal haalde haar ex-man in en na het trouwprogramma behoorlijk door het slijk. Onder het genot van wat eten en drinken besluit Henk haar daarom eens flink voor het blok te zetten. 

Wittebroodsweken

Eén ding is zeker: voor Henk en Chantal was Married at First Sight een avontuur om nooit te vergeten. Na enkele mislukte relaties besloten ze hun liefdesgeluk in de handen van de wetenschap te leggen. Zonder elkaar ooit gezien of gesproken te hebben, stapten de twee in het huwelijksbootje. Dat de twee in het echt niet bepaald een match bleken, werd al snel duidelijk. Tijdens de huwelijksreis liet Chantal zich al geregeld erg negatief uit over Henk, waarmee een happily ever after ver weg leek. Sterker nog: de twee pasgetrouwden besloten al na een maand uit elkaar te gaan.

Moddergooien

Helaas verliep ook de relatiebreuk niet zonder slag of stoot. Henk en Chantal haalden regelmatig naar elkaar uit via social media en dit ging van kwaad tot erger. Ook toen Henk opnieuw de liefde vond – een collega die óók bij de bruiloft aanwezig was – kon Chantal maar moeilijk blij voor hem zijn. Tegelijkertijd snapt Henk nog steeds niet goed waarom de blondine óóit met hem is getrouwd.

Moeilijk gesprek

In Eating with my Ex: Going Dutch krijgen Henk en Chantal eindelijk de kans om terug te blikken op hun huwelijksproblemen en om alles uit te praten. Dat dat allesbehalve een makkelijk gesprek is, blijkt wel uit de beelden die discovery+ van het etentje deelt. Henk zet Chantal behoorlijk voor het blok: “Heb jij mij de echte Chantal wel laten zien in die korte tijd?”, vraagt hij zich af. “Natuurlijk ben ik wel mezelf geweest, maar op wat voor momenten waren we nou echt samen?”, antwoordt de blondine. Daar kan Henk zich wel in vinden: “Ja, we werden geleefd.”

Waarom ‘ja’ gezegd?

“Ik wilde eigenlijk al de trouwzaal niet in. Ik had een paniekaanval en ik voelde gewoon: ik wil naar huis”, biecht Chantal op. “Dat had niets met jou te maken, want ik had jou nog nooit gezien”, richt ze zich tot Henk. Uiteindelijk heeft hij dan nog maar één vraag: “Als ik dan terugkijk, dan denk ik: waarom heb je eigenlijk ja gezegd? Je had gewoon eigenlijk nee moeten zeggen.” Ai…

Man-man van twee meter hoog en breed

Hoewel Chantal Henk goed lijkt te begrijpen, heeft ze een goede reden waarom ze met hem het avontuur is aangegaan. “Toch stond ik daar op dat moment en ik dacht: dadelijk is-ie het. En dan ga ik hier nee zeggen in mijn paniek”, legt ze uit. “En dan kan ik wel zeggen: ik val op een man-man van twee meter hoog en twee meter breed. Maar dan staat Henk daar, waar ik – niet lullig bedoeld – normaal niet op zou vallen, en dan denk ik: dadelijk ben jij het. Dus ik sta daar en denk: ik zeg ja.”

Benieuwd naar de hele aflevering van Eating with my Ex: Going Dutch met Henk en Chantal? Je bekijkt ’t elke vrijdag op discovery+.

Lees ook: Henk heeft geen behoefte aan contact met MAFS-deelnemers: ‘Een aantal mensen is mij vies tegengevallen’

Bron: discovery+ | Beeld: Married at First Sight