MAFS-matchmaker verbaasd door reacties: ‘Ik vind de kijkers ontzettend streng’

mafs

Er is dit jaar veel kritiek op de matches die gemaakt worden in het liefdesprogramma

Voor het programma Married At First Sight buigt een team van experts zich over verschillende vrijgezellen om de perfecte match te vinden. Toch leidt de perfecte match op papier zelden tot een gelukkig huwelijk in MAFS. Vooral dit seizoen staan kijkers vaak versteld van de ‘mismatches’ die worden gemaakt. Zo zouden de experts de plank flink hebben misgeslagen bij het koppelen van Maurice en Arjan en van Jan en Brigitte. Psychologe Liselotte Visser, een van de matchmakers, reageert in Margriet op alle kritiek.

‘Wist niet wat ik meemaakte’

Ook voor het team experts kwamen veel momenten in MAFS als een verrassing, vertelt Visser. Vooral de keuze van Arjan om zijn kersverse echtgenoot na één nacht te verlaten, verbaasde de deskundige. “Ik ben al bijna veertig jaar psycholoog, maar wist niet wat ik meemaakte. Tijdens de huwelijksceremonie waren de signalen eigenlijk alleen maar goed. Bij de eerste dans gingen bij mij wel de alarmbellen een beetje rinkelen, daar klopte iets qua lichaamstaal niet.”

Wetenschappelijke testen

De psycholoog dacht toen echter nog dat het kwam omdat het Arjan allemaal even te veel werd. “En niet dat hij Maurice niet leuk vond. We hebben allerlei wetenschappelijk gevalideerde testen gedaan om deze uitkomst te voorkomen. Maar ja, je kunt niet in iemands hoofd kijken.”

Strenge kijkers

De matchmakers werden dit seizoen behoorlijk afgerekend op hun mislukte koppelpogingen. Ook de deelnemers zelf kregen bakken kritiek over zich heen. “Ik vind het overdreven. Kom op zeg, verdriet hoort bij het leven. Bij zo’n zoektocht hoort ook afwijzen en afgewezen worden. Het is een experiment, het kan slagen en het kan niet slagen”, aldus Visser. Ze is het daarom niet eens met de reactie van de kijkers. “Ik vind de kijkers ontzettend streng. Ga er zelf maar eens staan. Wat is dit voor veeleisendheid?”

Onverwachte afloop

Volgens Liselotte Visser is het hoe dan ook de moeite waard om dit te blijven kijken. In mei zal de finale van dit seizoen op de buis verschijnen, en die is als we de psycholoog mogen geloven erg verrassend. “Ik denk dat kijkers nog weleens versteld kunnen staan van de uitkomst”, hint ze. Wij zijn benieuwd!

Lees ook: MAFS Arjan reageert op de vele kritiek die hij heeft gekregen

Bron: Margriet | Beeld: Married At First Sight