Makelaars hebben nu dít slimme trucje om een hoger bod te krijgen

makelaars

De huizen lijken goedkoper dan dat ze zijn

Makelaars hebben een nieuw trucje om te zorgen dat mensen meer gaan betalen voor een huis. Het klinkt tegenstrijdig, maar ze zetten de huizen voor een lagere prijs op de markt, zodat er meer potentiële kopers zijn en daardoor de prijs wordt opgedreven.

NVM-voorzitter Ger Jaarsma zegt tegen het FD dat het heel simpel is; als er meer geïnteresseerde kopers zijn, zullen er meer biedingen komen, waardoor kopers tegen elkaar op gaan bieden. De huizen worden dan uiteindelijk voor veel meer geld verkocht dan de vraagprijs.  Deze truc werkt vooral voor de zoeksite Funda. Mensen die een huis onder de 4 ton willen zullen daar dan ook op zoeken. Makelaars zetten een huis dat eigenlijk getaxeerd is op 410.000 euro er dan op voor 395.000. Zo creëer je een breder publiek en veel meer mensen die bij het huis willen gaan kijken.

Vereniging Eigen Huis is niet blij met de praktijken van de makelaars. “Een makelaar zou moeten zorgen dat een huis realistisch geprijsd is en kijkers zouden een eerlijke kans moeten krijgen om een woning goed te bekijken”, zegt Hans André de la Porte tegen de krant.Toch lijkt het wel te werken. In Amsterdam is ruim 67 procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: RTLZ | Beeld: Pixabay