Huh: blijkbaar is dít de makkelijkste taal om te leren

taal
En wij maar denken dat we zo’n intelligent volkje zijn…

Of je nu bent geboren met een talenknobbel of niet, bijna niemand kon er tijdens z’n middelbare schoolperiode onder uit om te blokken voor een taaltoets. Woordjes erin stampen was nog wel te doen, zo af en toe. Alleen de grammatica van een of andere taal onder de knie krijgen, was wel andere koek. Al die moeite… Hadden we niet beter een andere taal kunnen leren? 

America’s Foreign Service Institute stelde een rapport samen met makkelijkst te leren talen.

Nederlands
Wanneer we in het buitenland zijn en we een local een woordje Nederlands willen leren, voegen we er vaak even aan toe dat Nederlands ‘toch wel een lastige taal is’. Maar raad eens? Blijkbaar zaten we er gigantisch naast. Volgens America’s Foreign Service Institute (AFSI) is het Nederlands namelijk een van de makkelijkst te leren talen! Pfff, hebben ze daar de ogenschijnlijk simpele dt-regels weleens onder de loep genomen?

Andere talen
Volgens het instituut zou het iemand die Engels spreekt maar 24 weken kosten om de taal te beheersen. Dat zou een cursist volgens AFSI maar 600 tot 750 lesuren kosten. Naast onze eigen taal waren er volgens het instituut nog een paar andere talen die ook makkelijk te leren waren, namelijk: Deens, Italiaans, Portugees, Zweeds, Spaans, Noors en het Zweeds. De onderzoekers stellen dat deze talen het makkelijkst te leren zijn voor Engelssprekende personen, omdat deze talen volgens hen overeenkomsten hebben met het Engels. 

Wat vind jij? Is Nederlands volgens jou écht zo’n makkelijke taal om te leren?

Lees ook: Dít zijn de aantrekkelijkste Nederlandse namen! Staat die van jou er tussen?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AFSI, Pure Wow | Beeld: Pexels