Dit is hoe de man en kinderen van D66-leider Sigrid Kaag eruitzien

Sigrid Kaag

Wat een prachtig gezin!

Sigrid Kaag heeft met haar 59 jaar al een indrukwekkende carrière achter de rug. Zo begon ze haar carrière in Londen als analist bij Shell en werkte ze later jarenlang als diplomaat op verschillende plekken ter wereld. Nu heeft de ambitieuze D66-leider haar pijlen gericht op maar één doel: de eerste vrouw in het Torentje worden. En haar man en haar vier kinderen steunen haar hierin volledig. 

Ambitieus

Denk je aan Sigrid Kaag, dan denk je aan een echte powervrouw. Al op jonge leeftijd had ze een brede interesse in politiek en internationale zaken. Niet zo gek dus dat ze onder andere haar bachelor in Midden-Oostenstudies in Caïro behaalde en enkele jaren een mastertitel in internationale betrekkingen aan het St. Anthony’s College in Oxford én een mastertitel in de Politiek en Economie van het Midden-Oosten aan de Universiteit van Exeter in de wacht sleepte. Na haar studie werkte Kaag twee jaar als analist bij Shell in Londen, maar ruilde deze baan al snel om voor een baan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ze op de afdeling politieke VN-zaken belandde. Als diplomaat werkte en woonde de politica in Beiroet, Wenen en Khartoem. Ze spreekt maar liefst zes (!) talen vloeiend.

In het geheim getrouwd

In 2017 begon Kaag haar carrière in de Tweede Kamer als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sinds september 2020 mag zij zichzelf lijsttrekker van de politieke partij D66 noemen. Naast haar indrukwekkende carrière heeft Kaag ook een rijk gezinsleven. Ze is getrouwd met Anis al-Qaq, een Palestijnse tandarts. De twee hebben elkaar in 1992 leren kennen, toen Kaag op werkbezoek in het Midden-Oosten was. Blijkbaar mocht niemand weten van deze romance, want Kaag en al-Qaq zijn in het geheim getrouwd in Jeruzalem. Toen haar werkgever erachter kwam, verloor de blondine haar vertrouwensfunctie op de politieke afdeling van Buitenlandse Zaken.

Vier kinderen

Samen heeft het prachtige stel maar liefst vier kinderen: Janna (25), Makram (22), Adam (21) en Inas (18). Jarenlang woonde het gezin in het buitenland, maar inmiddels zijn ze allemaal gesetteld in Nederland. Zo is dochter Janna afgestudeerd in Londen en woont nu in Amsterdam en wonen haar zoons in Rotterdam en Wageningen. Jongste dochter Inas woont gewoon nog gezellig bij paps en mams thuis.

Discriminatie

Eén van de zaken waar Kaag zich met D66 hard voor maakt, is het stoppen van racisme en discriminatie. Hier heeft ze in haar privéleven helaas ook geregeld mee te maken gehad. Toen de politica samen met haar man in New York woonde, werd hij constant aangezien voor haar klusjesman. En dat allemaal wegens zijn huidskleur. “Toen moest ik zeggen: hij is tandarts. En mijn man”, vertelde Kaag hierover. Dit is ook de reden dat Kaag in Zwitserland altijd rijdt, en niet haar man. Op die manier komen ze makkelijker de grens over. Ook de kinderen van Kaag en al-Qaq worden regelmatig geconfronteerd met discriminatie. Zo dragen ze de achternaam van hun vader, maar gebruiken ze weleens Kaag voor een sollicitatie. “Nou, bingo. Toen werd ze ineens wel uitgenodigd voor een gesprek.”

Lees ook: In deze auto rijdt Mark Rutte (en zijn fiets is meer waard)

Bron: Instagram, Story | Beeld: Videostill