Man zijn Facebookbericht gaat viraal: ‘Terwijl wij een meneer aan het reanimeren waren was u boos..’

“Helaas heb ik vandaag gehoord dat meneer is overleden”

Toen Maarten Voet en zijn vriendin Jennifer van de Wetering naar de supermarkt gingen werd een andere supermarktbezoeker opeens onwel middenin de supermarkt. Maarten en zijn vriendin probeerden de man te reanimeren, toen een andere supermarktbezoeker boos werd. 

‘U was boos’
Op Facebook schrijft Maarten een open brief aan de boze supermarktbezoeker: “Twee dagen geleden stond u bij de balie om sigaretten te halen. Toen wij op onze knieën zaten om het leven van een meneer te redden was u heel boos!” Maarten vertelt dat de man uit zijn slof schoot omdat ‘zijn kind het allemaal moest zien.’ “Terwijl meneer zijn hartslag steeds verder weg zakte en meneer ook vond u het allemaal te lang duren voordat de hulpverlening op gang kwam.”

Onredelijke woede
Zijn woede richtte de boze bezoeker daarna ook nog eens op het kassameisje, dat daar op haar beurt weer erg van schrok. Volgens Maarten een totaal onredelijke reactie daar het kassameisje enorm goed haar best deed, net als de rest van de supermarktmedewerkers. Hij vervolgt zijn verhaal: “En terwijl ik meneer troostte en kalmeerde omdat hij zelf ook voelde dat het helemaal niet goed met hem ging en dus heel erg bang was, had ik misschien beter u moeten troosten vanwege het feit dat u en uw kind dit moesten zien.”

‘Meneer is overleden’
Terwijl Maarten en anderen de meneer op de AED aansloten bleef de onbeschofte bezoeker schelden. Jennifer, die het op dat moment helemaal zat was, vroeg aan de man waarom hij in vredesnaam niet gewoon wegging, waarop hij antwoordde: “Ik ga voordat ik wegga iedereen slopen hier.” Voet sluit zijn open brief af met de volgende woorden: “Mijn dank dat u ons niet heeft gesloopt terwijl we meneer zijn leven aan het redden waren. Helaas heb ik vandaag gehoord dat meneer is overleden. Maar wat misschien wel het belangrijkste is; hoe gaat het nu met u?”

De brief van Maarten maakt veel indruk op mensen; hij is inmiddels maar liefst 7200 keer gedeeld.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Facebook | Beeld: Facebook