Man in Help Mijn Man is Klusser! niet blij met komst John: “Ik wil dit niet, ik wil dit echt niet.”

Help mijn man is klusser!

Het stel slaapt al twee jaar in de woonkamer…

Na zestien seizoenen van Help Mijn Man Is Klusser zou je verwachten dat alles al wel voorbij is gekomen. Niks blijkt minder waar! Kijkers van het programma en presentator John Williams waren met stomheid geslagen in de nieuwste aflevering: Robbert wilde namelijk niet opendoen toen John voor de deur stond.

Slapen in woonkamer

In de nieuwste aflevering van HMMIK krijgen we een kijkje in het huis van Robbert en Jacqueline. Het stel kocht dit klushuis twee jaar geleden in het plaatsje Posterholt, maar sindsdien is de verbouwing nog niet echt opgeschoten. Door een lekkage moest het dak vervangen worden, maar dat is zo duur dat er geen geld meer is om de rest van de verbouwing nog te kunnen betalen. John en zijn team komen langs om het koppel te helpen, want slapen in de woonkamer hoort natuurlijk niet.

“Ik heb jullie hulp heel hard nodig. Ik heb een heel lieve man, maar van klussen komt niks”, zo zegt Jacqueline in haar oproep aan het programma. “Ik heb weleens voorgesteld om het huis te verkopen, maar dat heeft niet geleid tot schot in de zaak.”

Jacqueline is er klaar mee en wil nu echt vooruitgang zien. “Ik heb dit huis niet gekocht om twee jaar later nog niet te kunnen douchen”, zegt ze tegen John. Als het huis niet binnen een paar maanden bewoonbaar is, gaat Jacqueline alleen wonen. “Dat wil niet zeggen dat de relatie over is, maar dan gaan we latten. Ik wil wel een badkamer.”

Bezoek

John wil dat natuurlijk voorkomen en besluit bij Robbert langs te gaan om met hem te praten. Maar Robbert geeft geen gehoor. “Hij gaat niet opendoen”, merkt John verbaasd op. Gelukkig heeft Jacqueline een sleutel en kan zij wel met Robbert praten. Robbert lijkt het in eerste instantie niet zo te zien zitten.  “Ik wil dit niet, ik wil dit écht niet.” Uiteindelijk komt hij toch wel tevoorschijn en zegt hij dat hij de verbouwing inderdaad op een andere manier had zien verlopen. “Op mijn manier, rustig aan”, vertelt hij.

Robbert besluit uiteindelijk om John en zijn team te helpen met de verbouwing. Met resultaat, want uiteindelijk ziet het huis er stukken beter uit. “Het totaalplaatje is zo goed als perfect, vind ik eigenlijk”, zegt een blije Robbert tegen John. “Ik denk dat ze echt flabbergasted is.” Jacqueline is enorm enthousiast wanneer ze eindelijk mag zien hoe het is geworden. “Een eethoek in plaats van een bed. Zo hoort een woonkamer eruit te zien”, zegt ze. Ook zien de slaapkamer en de badkamer boven er al stukken beter uit. “Dat kan wel een mooie badkamer worden.” en  “Wow. Holy shit”, zegt ze over de slaapkamer. “Het is net of ik in een ander huis ben.”

Eind goed, al goed! Alhoewel er nog wel het een en ander moet gebeuren in het huis, maar door de hulp van John en zijn team is de verbouwing in ieder geval al een stuk opgeschoten.

Lees ook: Stel in Help Mijn Man Is Klusser deelt noodgedwongen bed met kinderen

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld