Amerikaanse man drinkt te veel hoestdrank en vermoordt zijn vrouw

hoestdrank

Volgens producent Bayer kan het medicijn ‘niet aanzetten tot moord’

Een 29-jarige Amerikaan vond zijn vrouw vrijdag in een plas bloed en zou haar tot zijn eigen verbazing zelf hebben vermoord. Hij zou te veel hoestdrank hebben gedronken en vervolgens in een vlaag van verstandsverbijstering zijn vrouw hebben neergestoken. 

Matthew Phelps, een 29-jarige inwoner van Raleigh in North-Carolina, belde in paniek het alarmnummer nadat hij zijn levenloze vrouw op de grond vond. De vrouw bleek neergestoken te zijn en op het moment dat ze aankwam in het ziekenhuis was ze al overleden. Tot zijn eigen verbazing zou Phelps in een vlaag van verstandsverbijstering zijn eigen vrouw hebben neergestoken, dit blijkt uit een gesprek met de alarmcentrale: “Ik lag te dromen en toen ik het licht aandeed lag ze dood op de grond. Ik zat zelf helemaal onder het bloed en er lag een bebloed mes op het bed. Ik denk dat ik het heb gedaan.” Na een lange pauze vervolgt hij: “Ik kan niet geloven dat ik dit heb gedaan.”

Hoestdrank
Vermoedelijk zou Phelps een grote hoeveelheid Coricidin hebben genomen, een medicijn tegen hoest en verkoudheid. Omdat hij de slaap niet kon vatten en het middel hem een ‘prettig gevoel’ gaf, nam hij te veel van het middel in. Dat het middel op welke manier dan ook zou kunnen aanzetten tot moord wordt door fabrikant Bayer ontkend: “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, we monitoren dit regelmatig. Er is geen bewijs dat Coricidin zou kunnen leiden tot gewelddadig gedrag.”

Alarmcentrale
In een opname van het telefoontje naar de alarmcentrale is te horen hoe Phelps het verhaal aan de medewerker van de alarmcentrale vertelde. Velen beschouwen dit telefoontje als ‘vreemd’, daar het niet lijkt dat Phelps op dat moment enige emoties heeft. Het telefoontje van Phelps naar de alarmcentrale kun je via deze link beluisteren. Later wordt Phelps gearresteerd en beschuldigd van moord. De precieze toedracht van de moord wordt nog onderzocht.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Heavy