‘Zeg ‘ns Aaa’-acteur Manfred de Graaf overleden

manfred de graaf zeg 'ns aaa
Manfred de Graaf is 79 jaar geworden

Acteur Manfred de Graaf was voornamelijk bekend van zijn rol als dokter Hans Lansberg uit de comedyserie ‘Zeg ‘ns Aaa’. Afgelopen dinsdag is de acteur op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Warmond. Het nieuws werd bevestigd door zijn dochter Fien Derman in een interview met De Telegraaf.

Hij was al enige tijd ongeneselijk ziek.

Acteur Manfred de Graaf

Manfred de Graaf werd bekend door zijn rol in ‘Zeg ‘ns Aaa’. De populaire sitcom beleefde tussen 1981 tot 1993 meer dan tweehonderd afleveringen bij de omroep VARA. In de serie speelde Manfred de Graaf de echtgenoot van huisarts Lydie van der Ploeg. Deze rol werd vertolkt door Sjoukje Hooijmaaijer, die afgelopen september overleed aan de gevolgen van kanker. Manfred had daarnaast nog diverse rollen in Turks Fruit, Dagboek van een Herdershond en Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook was Manfred een gevierd toneelspeler. Zo speelde hij bij De Haagsche Comedie en het Rotterdams Toneel. Zijn laatste voorstelling op het toneel was de theaterversie van Zeg ‘ns Aaa in 2003.

Sportieve man

Hij werd in 1939 geboren als zoon van de Roemeense diplomaat Manfred Derman. Later nam Manfred de naam van zijn stiefvader aan. Op 15 januari 2003 heeft koningin Beatrix een beschikking afgegeven waarin zijn achternaam is veranderd in Derman, de achternaam van zijn in 1943 vermoorde Roemeense vader. Manfred was een zeer sportieve man. Zo reed hij drie keer de Elfstedentocht. Hij was getrouwd met Monique Spierdijk en had een dochter. Volgens zijn familie was de voormalig acteur al sinds het begin van het jaar ziek. Bij de acteur werd een vergevorderd stadium van kanker geconstateerd, waar hij niet meer voor behandeld kon worden. We wensen alle nabestaanden sterkte met dit grote verlies.

Lees ook: Uitbehandelde Sjoukje Hooymaayer (77) schrijft persoonlijke brief: ‘Het leven moet gevierd worden’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf | Beeld: videostill