Manon Meijers is het zat: ‘Deze vraag is niet geoorloofd, ik ben alleen een beetje dikker geworden’

manon
De vraag is volgens Manon bodyshamen

Met een lange blog op haar website boort styliste Manon Meijers een gevoelig onderwerp aan: DE vraag, zoals zij het noemt. De laatste tijd krijgt ze namelijk vaak de vraag of ze misschien zwanger is, en daar is ze helemaal klaar mee. 

De veertigjarige Manon Meijers uit haar frustraties op haar website.

De ‘wittewijnsweken’

“Dus. Je bent veertig. Tot over je over verliefd en intens gelukkig. En ik hoef denk ik niet uit te leggen dat je van geluk nét een tikje dikker wordt,” begint Manon op haar website. “Wij (Guus Meeuwis, red.) bestempelen het als onze ‘wittewijnsweken.’ En die zijn gelukkig nog lang niet over. Wijntje, etentje, kaasje, thuisdisco met nóg een wijntje tot diep in de nacht: je snapt het. Dat mijn man een Brabander is helpt in het geval van een strak-atletisch-lijfbehoud ook niet heel erg mee.” Ook vertelt ze door de liefde minder uurtjes in de sportschool door te brengen en dat ze onlangs de diagnose Hashimoto heeft gekregen. Het resultaat: haar wangen zijn iets voller geworden.

DE vraag

En dus kwam DE vraag. De vraag of ze misschien zwanger was, ongegeneerd gesteld door iemand van RTL Boulevard. Manon vertelt dat de vraag haar veel deed: “Wat daarop volgde was een dikke huilbui en de vraag: “Ben ik dik…?’ Het was niet de laatste keer dat deze vraag aan haar gesteld zou worden: later volgde Shownieuws en een journalist van de Story. Later kon ze wel om de vraag lachen, maar toch hield ze er een vervelend onderbuikgevoel aan over. “En ineens snapte ik waar dus steeds dat nare onderbuikgevoel vandaan kwam. Omdat ik het niet beter kan verwoorden dan Yara zelf, hier haar verwoording.”

Bodyshamen is niet oké

Want, zoals Yara Michels eerder al verwoordde: “Altijd als mijn buik een beetje opgeblazen is door welke oorzaak dan ook, vragen mensen me of ik zwanger ben. Ik geloof wel dat het nieuwsgierigheid is en dat het niet verkeerd bedoeld is, maar je bent wel aan het bodyshamen. Je maakt mijn zelfvertrouwen voor die dag kapot en laat me twijfelen over de vraag of ik wel een ‘normaal’ of ‘mooi’ lichaam heb. Daarnaast gedraag je je heel onwetend over het feit dat zwangerschap en vruchtbaarheid hele persoonlijke dingen zijn. Je kent een vrouw haar relatie tot haar lichaam, haar kinderwens -of gebrek daaraan-, struggles, trauma’s en dromen niet.”

stories

Dus, concludeert Manon: “STOP met vragen of ik zwanger ben.” Lees haar hele blog hier.

Lees ook: André Hazes biedt excuses aan: “Velen van jullie hebben me gewaarschuwd”

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Monstyle, Instagram | Beeld: Instagram