Marc van der Linden is er helemaal klaar mee: ‘Ik heb géén maagverkleining gehad’

Hij helpt de roddel voor eens en altijd de wereld uit

Marc van der Linden is in de afgelopen twee jaar veel kilo’s kwijtgeraakt en dat ontgaat veel mensen niet. Herhaaldelijk werd op social media gesuggereerd dat de royaltydeskundige een maagverkleining heeft gehad. En nu weer kreeg Marc eenzelfde opmerking naar zijn hoofd geslingerd. De journalist heeft er genoeg van en maakt voor eens en altijd korte metten met de roddel.

“Voor de allerlaatste keer: ik heb géén gastric bypass gedaan”, schreef de Weekend-hoofdredacteur gisteren op Instagram. Voor de zoveelste keer kreeg Marc een berichtje van iemand die beweert dat de royaltykenner een maagverkleining heeft gehad. Het berichtje kwam van ene Ashley die het Marc kwalijk neemt dat hij zijn gastric bypass (maagverkleining, red.) geheim houdt. Hierbij gaat de Instagram-gebruik er vanuit dat Marc, net als zij, een maagverkleining is ondergaan.

Doodmoe
“Ik word doodmoe van al die mensen zoals Ashley die maar roepen dat ik dat wel heb gedaan en dat ik me daarvoor zou moeten schamen”, reageert Marc op Instagram. “Een gastric bypass is niks om je voor te schamen, de mensen die dat doen verdienen alle respect, alleen: ik heb het niet gedaan.”

Advies
“Mijn enige en beste advies voor alle mensen die veel willen afvallen: vind iets wat bij je past. Afvallen is maatwerk. Ik heb geen wonderdieet gevolgd en ook niet één geheim. Ik heb door goed naar mijn situatie te kijken en heel veel te veranderen mijn resultaat behaald. 100 kg in bijna 2 jaar is niet extreem veel: ongeveer 4 kilo per maand. En ik ben nog lang niet klaar. Dit duurt de rest van mijn leven!” Wat Marcs methode precies is, is nog altijd onbekend. Eén ding is dus wel duidelijk: het was geen maagverkleining. En welke tactiek Marc ook heeft gebruikt; knap is het wel. Chapeau, Marc!

Bron: Glamour. Beeld: Instagram Marc van der Linden