Marc van der Linden en Wouke van Scherrenburg vliegen elkaar in de haren bij RTL Summer Night

RTL Summer Night

Het gesprek tijdens RTL Summer Night nam een erg ongemakkelijke wending

Een bijzonder ongemakkelijke aflevering van RTL Summer Night gisteravond, het werd zelfs presentator Beau van Erven Dorens even te veel. Royalty-verslaggever Marc van der Linden en journaliste Wouke van Scherrenburg spraken over het overlijden van Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima. Terwijl ze terugblikten op zijn leven liepen de emoties zo hoog op dat ze elkaar nog net niet in de haren vlogen. 

Jorge Videla
De gasten van Beau spraken over het leven van Zorreguieta en zijn omstreden rol tijdens het regime van dictator Jorge Videla. Om deze reden werd zijn aanwezigheid tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima niet als wenselijk gezien en trouwde de jonge Argentijnse zonder dat haar vader erbij was. Hoewel Marc van der Linden stelt dat de vader van Máxima wel degelijk wist van de gruwelen tijdens de junta, stelt hij wel zijn vraagtekens bij het weren van Zorreguieta tijdens het huwelijk. Marc: “Hij is nooit ergens tot veroordeeld. Het is nogal wat om iemand, met wie Nederland later ook nog zaken heeft gedaan, tot soort van persona non grata te verklaren.”

Felle discussie
Wouke van Scherrenburg, die destijds politiek verslaggever was, dacht hier net even wat anders over en liet hierbij zelfs het woord ‘oorlogsmisdadiger’ vallen. Marc ageerde hier meteen op en het gesprek draaide uit op een pittige discussie waarbij Beau de controle over het gesprek verloor. Marc en Wouke lieten elkaar niet meer uitpraten en vielen elkaar fel in de rede. Op een gegeven moment pakte Marc zelfs de arm van zijn tafelgenote vast, die daar niet van gediend was en sneerde:  “Ja, laat me maar los hoor, ik loop niet weg.” Beau voelde zich geroepen om in te grijpen als gespreksleider. “Jongens, jongens, ik heb dit helemaal niet in de hand.”

Bekijk het gesprek zelf hier:

Op Twitter was merkbaar dat de aandacht verschoof van de inhoud van het gesprek naar de manier waarop het gevoerd werd, zo bleek uit de vele reacties op social media.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Lindanieuws, RTL XL | Beeld screenshot RTL XL