Marco Borsato over moeilijke periode: ‘Ik heb volledige verantwoordelijkheid genomen’

Marco-borsato-scheiding

De zanger is openhartig over zijn huwelijksproblemen en burn-out

Marco Borsato gaat in het Vlaamse programma Het Huis opnieuw met de billen bloot. In een openhartig interview blikt de zanger terug op de periode van zijn burn-out en de relatieproblemen met Leontine. 

Gescheiden

In de eerste beelden van het interview zien we Marco in gesprek met presentator Eric Goens. Hier vertelt hij over de zware tijd die hij achter de rug heeft, waaronder de scheiding tussen hem en Leontine. “Als de liefde van je leven, de moeder van je kinderen, bij je weggaat, word je lamgelegd door het verdriet”, aldus de zanger over de breuk. Dit was een moeilijke en donkere periode voor Marco.

Lange brief

Marco deelt ook hoe hij Leontine weer voor het eerst onder ogen wilde komen. De zanger is namelijk tijdens Kerst in de pen geklommen en heeft een lange brief geschreven voor zijn ex-vrouw, zo vertelt hij. “Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen voor wat ik gedaan had en ik heb haar erkenning gegeven voor haar verdriet.” Gelukkig is het tussen Marco en Leontine weer goed gekomen en hebben ze tegenwoordig een latrelatie. Toch heeft Marco er nog vertrouwen in en wil hij graag ‘met Leontine oud worden’.

Moeilijke periode

Niet alleen vorig jaar was voor Marco een moeilijke tijd, ook in het verleden heeft hij dingen meegemaakt die hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Zo is zijn bedrijf failliet gegaan in 2009, kon hij door corona niet meer optreden en mist hij zijn overleden vader. “Ik heb een moeilijk jaar gehad. Na de breuk in mijn huwelijk had ik de behoefte om met mijn vader te praten. Dat doe ik dan in de stille momenten. En het gekke is dat ik het gevoel heb dat hij luistert”, aldus Marco.

Het volledige interview is vanavond om 20:40 uur op de Belgische zender Eén te zien.

Lees ook: Luca Borsato gelooft dat vader Marco Borsato nooit meer vreemdgaat

Bron: Linda | Beeld: BrunoPress