Marco Borsato raakt kijkers tot op het bot in ‘Het Mooiste Liedje’

In de aflevering zong Marco Borsato een liedje van Frank Boeijen

Zanger Marco Borsato (52) weet een gevoelige snaar te raken bij de kijkers van Het Mooiste Liedje. In de nieuwste aflevering zong Marco een cover van nederpopzanger Frank Boeijen. Tijdens het SBS 6-programma waren de mensen in de zaal duidelijk geraakt en ook op Twitter lieten kijkers zich massaal uit over de vertolking van het nummer Zeg me dat het niet zo is.

Marco zong het nummer van zijn grote voorbeeld vol emotie.

Frank Boeijen

Ruim 450.000 kijkers zaten gisteravond aan de buis gekluisterd tijdens het programma Het Mooiste Liedje. Bekende zangers en zangeressen brengen in het programma twee grote hits van eigen bodem ten gehore. Elke week zijn er nieuwe artiesten en deze week was het de beurt aan niemand minder dan Marco Borsato. Voorafgaand aan de cover van Frank Boeijen laat Marco aan presentator Johnny de Mol weten dat Frank één van zijn grootste muziekhelden aller tijden is.

Zichtbaar geëmotioneerd

Tijdens de eerste noten van Zeg me dat het niet zo is, een nummer dat Frank Boeijen zelf in 1990 uitbracht, zorgde Marco bij velen al voor tranen in de ogen. Niet alleen het publiek was zichtbaar geëmotioneerd, ook de andere bekende zangers die aanwezig waren, waaronder Loes Haverkort, Samantha Steenwijk en Brigit Lewis waren geroerd. Naast de mensen in de zaal reageren mensen thuis ook massaal op de vertolking van Marco. Zo is elk liedje dat Marco zingt volgens Angela Groothuizen ‘het mooiste liedje’ en schrijft zangeres Miss Montreal: ‘Heel mooi lieve Marco.’

Marco Borsato

Zeven jaar geleden werd het liedje van Frank Boeijen ook al gecoverd door Edsilia Rombley. Of Marco Borsato het nummer opnieuw zal uitbrengen is niet bekend. Jan Smit laat weten hier wel op te hopen. Bekijk hieronder de uitvoering van Marco in Het Mooiste Liedje en de reacties van de kijkers thuis.

Lees ook: Nikkie de Jager openhartig over suïcidale gedachtes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: SBS6 Het Mooiste Liedje | Beeld: Videostill, Kijk.nl