Marieke Elsinga over bijzondere band met Mattie Valk: ‘We zijn superclose’

Lange tijd gingen er geruchten dat er meer zou zijn tussen het radio-duo

Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn al jaren radio-collega’s. Sinds 2018 presenteren ze zelfs samen de Ochtendshow op Qmusic. Lange tijd gingen er geruchten dat er meer speelde tussen de twee. Dat bleek toch écht niet zo te zijn: hoewel het bij Marieke wat langer duurde, hebben beide dj’s inmiddels het liefdesgeluk gevonden. Wel hebben ze een heel bijzondere band, zo vertellen ze aan het AD.

Half huwelijk

Voor hun radioshow werken Mattie en Marieke iedere dag intensief samen, waardoor ze een hechte band hebben gekregen. Toch hoeft haar kersverse liefde zich volgens Marieke geen zorgen te maken. “Mattie en ik zijn superclose, maar het is geen liefde”, legt de brunette uit aan het AD. “Toch hebben we door de Ochtendshow een half huwelijk samen.” Dat betekent ook dat de dj’s elkaar best een beetje kunnen plagen. Marieke vertelt: “Als Mattie ‘s ochtends loopt te chagrijnen, por ik in zijn zij: ‘Nou schat, het is weer vroeg hè?'” Mattie kan daar de lol dan wel van inzien. “Dan moet ik toch altijd wel lachen”, bekent hij.

Meer dan collega’s

Vanaf het moment dat Mattie en Marieke een vast duo waren bij Qmusic, begon de geruchtenmolen op volle toeren te draaien. Er werd gedacht dat de twee meer waren dan alleen collega’s en zelfs binnen het eigen team werd het gefluisterd. “Iedereen denkt dat we een setje zijn. Ik moet jullie toch teleurstellen: we zijn geen stel”, liet Marieke begin 2019 in een interview weten, nadat Mattie plots opdook op haar vakantieadres. “Zelfs ons eigen team, waarmee we de Ochtendshow maken, heeft het nog gevraagd. ‘Hebben jullie gezoend?’, zeiden ze. Nee!”

Goede vriendin

Net als Marieke, ontkende ook Mattie de geruchten. “We kunnen het heel goed met elkaar vinden en Marieke is een hartstikke goede vriendin van mij, maar als ik verliefd op haar zou worden of zijn, dan wordt het voor de show zo kwetsbaar en dat is niet goed. Als ik dat gevoel zou hebben gehad, dan was ik denk ik niet aan het programma begonnen.”

Liefde gevonden

Afgelopen zomer onthulde Mattie een nieuwe liefde te hebben gevonden. “We kennen elkaar al een hele tijd en we zijn al best een tijdje verliefd, maar we hielden het eerst nog even voor onszelf. Ik ben van de kaart van verliefdheid. Ik heb nog nooit een pilletje genomen, maar ik denk dat het zo voelt”, zei hij er destijds over. Marieke liet afgelopen Valentijnsdag weten een nieuwe vriend te hebben. Dit blijde nieuws maakte ze bekend met een lieve foto op Instagram.

Lees ook: Kijkers geraakt door arme en rijke families in Steenrijk, Straatarm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Anneke Janssen