Een droom die uitkomt: Mario Kart kun je binnenkort op de smartphone spelen!

Speelde jij vroeger ook altijd Mario Kart?

Als jij vroeger ook úren achter de spelcomputer kon zitten tijdens het spelen van Mario Kart, dan ga je dit nieuws vast en zeker heel leuk vinden. Voor veel Nintendo-liefhebbers is dit dé beste game die ooit gemaakt is. En dit geweldige racespel met Mario, Luigi en Yoshi kan je binnenkort gewoon op je vertrouwde smartphone spelen.

Verwacht wordt dat de app Mario Kart Tour tussen april 2018 en maart 2019 gelanceerd gaat worden.

De app én film
Via Twitter maakte het Japanse bedrijf, Nintendo het nieuws bekend. Niet alleen kondigden ze aan dat er een Mario Kart Tour-app in ontwikkeling is, ook is een grote Mario-film op het moment in productie. Op het moment is alleen bekend wanneer de app hoogstwaarschijnlijk wordt gelanceerd, verdere details voor de mobiele versie van Mario Kart zal later naar buiten worden gebracht.

Verkochte exemplaren
Het spel Mario Kart is één van de grootste games ooit van Nintendo. Voor de Nintendo Switch verkocht het bedrijf maar liefst 7 miljoen (!) exemplaren van Mario Kart 8 Deluxe. En zelfs voor de eerdere consoles zoals Nintendo Wii en Nintendo64 lag het aantal verkochte exemplaren van de games nóg veel hoger. De nieuwe app Mario Kart Tour zal de vijfde app voor de smartphone zijn die Nintendo uitbrengt. Eerdere apps waren Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en Miitomo.

Lees ook: Kan je niet goed tegen je verlies? Dan is dít Monopolyspel speciaal voor valsspelers iets voor jou!

Wil je dit artikel graag later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nintendo, EditieNL | Beeld: Shibui, videostill YouTube