Mariska Bauer is veranderd na herseninfarct: ‘Flapuit geworden’

Frans Bauer

Aan Art Rooijakkers vertelt ze openhartig over de gevolgen van het infarct

Hoewel Mariska Bauer geen ernstige blijvende schade overhoudt aan het herseninfarct dat ze begin vorig jaar kreeg, vertelt ze in de nieuwste aflevering van Rooijakkers Over De Vloer dat er toch het één en ander is veranderd – ook in haar karakter.

Heftige periode

Begin 2022 was het behoorlijk schrikken voor de familie Bauer: Mariska werd toen getroffen door een herseninfarct, en dat zorgde volgens Frans voor behoorlijk wat stress. “Ik zat in dat ziekenhuis en we zaten er allebei helemaal doorheen”, vertelt de zanger aan Art Rooijakkers. “Dan heb je wel zoiets van: komt dat nog goed?”

Kwaaltjes

Gelukkig kwam Mariska er relatief goed vanaf, al heeft ze af en toe nog wel last van bepaalde kwaaltjes. Zo moet ze tijdens haar gesprek met Art even zoeken naar haar woorden. “Hier heb ik dus last van, dat ik soms niet meer weet waar ik het over heb”, bekent ze eerlijk. “Daar kan ik wel aan merken dat ik er toch iets aan over heb gehouden.”

Flapuit

Volgens de rest van de familie is in Mariska’s karakter ook het één en ander veranderd. “Mijn gezin vindt dat ik nogal een flapuit ben geworden”, aldus Mariska. Frans erkent inderdaad dat zijn vrouw minder vaak een blad voor de mond neemt. “Als Maris met een bepaalde situatie niet blij is dan zal ze hier vroeger niks van hebben gezegd, maar nu zegt ze gelijk: ‘Ik vind er geen reet aan.'”

Dankbaar

Ondanks deze gevolgen van het herseninfarct gaat het nu stukken beter met Mariska. “De ene dag beter dan de andere dag, maar over het algemeen gaat het wel goed”, vertelt ze. Het gezin zegt vooral blij en dankbaar te zijn dat het met zijn allen nog samen kan zijn.

Lees ook: Thank you, next: Nicol vervangen in Massa is Kassa

Bron: NU.nl, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld