Mark Rutte binnenkort te gast in Vandaag Inside

Mark Rutte

‘Heb je toevallig een stoeltje vrij?’

Hoewel de verkiezingstijden altijd een drukke tijd zijn voor politici, zag Mark Rutte zijn kans om nog voor de verkiezingen aan te schuiven bij het SBS6-programma Vandaag Inside. Dat bleek in de uitzending van gisteren, waarin hij zelf zijn komst bekend maakte. 

‘Het lijkt me heel erg leuk’

In een videoboodschap vertelt Rutte het nieuws zelf aan de tafelheren: “Ha Wilfred, ik hoor nu al een paar keer voorbijkomen dat ik niet bij jullie zou willen zitten. Dat is echt onzin. Het lijkt me juist heel erg leuk.” Met de Provinciale Statenverkiezingen heeft de minister-president zijn agenda alleen al erg vol, en stelt hij daarom voor om maandag de 13e te komen. “Heb je dan toevallig een stoeltje vrij? Dan kom ik heel graag langs.”

Andere gast

De minister-president leek al veel zin te hebben in zijn bezoek, maar Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee kondigt al aan dat er dan al iemand anders was uitgenodigd. “We gaan niemand afzeggen”, reageerde analist René van der Gijp.

Johan Derksen

Toch ziet de presentator het wel zitten en bevestigd daarna alsnog de komst van Rutte. Wel verwacht hij dat de minister-president ‘het echt zwaar’ krijgt met Johan Derksen naast zich. Strafrechtadvocaat Job Knoester, die donderdag te gast was, denkt dat Rutte het goed gaat doen. “Het wordt goede tv”, zegt hij.

Of de minister-president het gaat redden naast ‘de snor’, dat gaan we op maandag 13 maart zien.

Lees ook: Petitie: ‘Schrap OV-staking op verkiezingsdag’

Bron: Weekend | Beeld: NL Beeld / Brunopress