Mark Rutte over vrijgezelle status: ‘Ik ben ook niet zo makkelijk hoor’

Wel staat de minister-president open voor een relatie

Gisteravond ging het eerste seizoen van Linda’s Wintermaand van start en niemand minder dan Mark Rutte was te gast. Door presentatrice Linda de Mol werd de premier het hemd van het lijf gevraagd. Want mist onze premier geen vrouw in zijn leven?

Liefdesleven

Hij is niet bewust op zoek naar een relatie, maar hij staat er wel voor open, zo vertelde Mark Rutte gisteren aan Linda de Mol. Tijdens de eerste aflevering van Linda’s Wintermaand praatte de premier open over zijn liefdesleven. “Dingen lopen zoals ze lopen”, vertelde hij over zijn vrijgezelle bestaan.

Leuke vrienden

Een eenzaam bestaan is het overigens niet. “Ik heb ontzettend leuke vrienden”, vindt de premier. “En wie weet zit ik op een gegeven moment handje handje op de bank. Dat kan een keer en als dat gebeurt zien we het ook wel weer. Ik pak het leven ook een beetje zoals het komt.”

Niet de makkelijkste

Toch verbaast Linda zich erover dat de premier vrijgezel is, want het is toch een leuke man. “Ik ben ook niet zo makkelijk hoor”, lachte Rutte vervolgens. “Ik ben een vrij Haags jongetje en ik wil gewoon mijn gang kunnen gaan. Maar je weet nooit hoe het loopt.”

Open voor een relatie

De premier gaat dus als happy single door het leven, maar staat wel open voor een relatie. Wel wilde hij de kijkers op het hart drukken dat ze niet allemaal meteen in de pen hoefden te klimmen. “Er hoeven niet meteen brieven worden gestuurd”, verzekerde hij geïnteresseerde vrijgezelle vrouwen.

Lees ook: Manon Meijers openhartig over relatie met Guus Meeuwis: ‘Onze liefde is onvoorwaardelijk’

Bron: Linda’s Wintermaand | Beeld: Videostill Linda’s Wintermaand