Maroeska vertelt bij Jinek over Heel Holland Bakt-deelname

Maroeska
Maroeska: “Ik heb me niet gerealiseerd dat er enorm gemonteerd wordt”

We konden er de afgelopen negen weken niet omheen: Heel Holland Bakt. Ook als je geen fan bent van het programma, heb je vast meegekregen dat de deelname van Maroeska Metz nogal omstreden was. Zij zou te ervaren zijn om mee te doen aan een programma voor amateurs. Daarnaast schoten haar uitspraken bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Nu het programma is afgelopen, laat ze van zich horen aan tafel bij Eva Jinek.

Maroeska is blij dat het avontuur voorbij is.

Naïef

Maroeska sprak zich al eerder uit over de manier waarop zij was neergezet in het programma Heel Holland Bakt. Ze vond dat de productie haar express had neergezet als een boeman, waardoor ze veel kritiek over zich heen kreeg. Bij Jinek aan tafel vertelt ze dat ze een beetje naïef was voordat ze aan het programma begon, ze had zich niet gerealiseerd dat er veel gemonteerd werd en dat producers zo iemand in een verkeerd daglicht kunnen stellen.

Zogenaamd grappig

Waar Maroeska het meest van schrok was dat ze zichzelf niet herkende op televisie. De producers hadden momenten van de dag uitgekozen waar de amateur-bakker niet goed uit de verf kwam. Ze betreurt het ook dat de focus niet op het bakken lag, maar op de zogenaamd ‘grappige’ momenten. Ze noemt zelf het voorbeeld dat ze naar de wc moest, wat heel erg uitgelicht werd in de aflevering.

Betweterig

“Ze hebben me neergezet als een heel erg betweterig iemand en dat viel verkeerd”, vertelt Maroeska aan Eva Jinek. Ook geeft ze aan dat ze bekender was met de Engelse versie van het programma, The Great British Bake Off. Daarin wordt wel meer gekeken naar het vaktechnische aspect van het bakken, iets wat Maroeska ook in de Nederlandse versie had verwacht.

Afgelopen

Maroeska is blij dat het programma is afgelopen. Hoewel ze wel gebrieft was dat ze niet op Twitter mocht kijken, kreeg ze wel wat mee van de kritiek. “Het is een soort heksenjacht”, zegt Maroeska. Ook werd haar bedrijfsaccount gehackt waar boze teksten op werden gezet. Door alle kritiek zat ze iedere zondag met zweethanden de uitzending te kijken. Daarom is Maroeska blij dat het nu is afgelopen: “Nu kan ik zondag weer relaxt tv kijken.”

Bekijk de aflevering van Jinek hier.

Lees ook: 6 fouten die iedereen maakt bij het gebruiken van de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jinek | Beeld: Videostill