Martien Meiland doet boekje open over veelbewogen leven

De biografie van Martien ligt dit najaar in de boekhandels

Door het succes van Chateau Meiland voelt Martien Meiland de behoefte om zijn héle verhaal te vertellen. Van de corona-periode maakte de wijnliefhebber dan ook gebruik om zijn levensverhaal op papier te zetten. Daarin kunnen we heel wat onthullingen verwachten: “Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven, dat weten mensen helemaal niet.”

Primeur bij Jinek

Aan tafel bij Jinek verklapte de kasteelheer dat er binnenkort een biografie over hem in de winkels ligt. Met het boek wil Martien het beeld dan veel mensen van hem hebben een beetje bijschaven. “Je ziet de serie, en dan denken mensen je te kennen. Dan denk ik bij mezelf: die kennen mij helemaal niet,” zo vertelde Martien bij de talkshow. “Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven, dat weten mensen helemaal niet.”

Tijd vinden

Martien klimt niet zelf in de pen. Het boek wordt geschreven door een schrijver die de kasteelheer uitgebreid heeft geïnterviewd over zijn leven. Eerst had Martien zo zijn twijfels over het boek, maar door de rustige corona-periode kon hij toch de tijd vinden om eraan mee te werken.

Familieverhalen

Ook zijn vrouw Erica en dochter Maxime waren aanwezig bij veel van de diepe gesprekken die Martien met de schrijver van het boek voerde. Daarmee kwamen er ook voor Martiens naaste familie een aantal zaken aan het licht. Maxime beaamt dat het heel intiem is om zoveel over je vader te weten te komen: “Wij zijn heel open thuis, dus als er dan toch een verhaal is dat ik nog nooit heb gehoord, dan vind ik dat wel heftig.”

Vanaf oktober

Het boek wordt in oktober gepresenteerd en zal kort daarna in de boekhandels te vinden zijn. De biografie krijgt de titel Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer. Volgens de website van de uitgeverij is het ‘een 320 pagina’s dik boek waarin Martien en zijn gezin werkelijk álles vertellen over hun hoogte- en dieptepunten in hun leven en zichzelf bepaald niet sparen.’ Meiland-fans die toch liever voor de buis zitten, kunnen vanaf deze week weer genieten van het nieuwe seizoen van de realityserie.

Lees ook: Martien bevestigt nieuwe liefde Maxime: ‘Hij past helemaal in onze familie

Bron: RTL Boulevard, Uitgeverij Osjato | Beeld: Videostill Jinek