Martien Meiland in zoektocht naar droomman: ‘Gezin moet ‘m eerst goedkeuren’

De kasteelheer doet een boekje open over zijn liefdesleven

Chateau Meiland is zonder twijfel het meest spraakmakende programma van 2019. Heel Nederland heeft Martien, Erica, Maxime, Montana, Claire en huisvriendin Caroline in het hart gesloten. Het immense succes van Chateau Meiland is nu zelfs overgewaaid naar België, waar Martien een openhartig interview gaf aan het blad Dag Allemaal. Ook het liefdesleven van de kasteelheer werd besproken. Hoe staat het ervoor in de zoektocht naar die droomman?

Liefdesleven Martien

Aan het Belgische Dag Allemaal vertelt Martien uitgebreid over Chateau Meiland. Het programma en het gezin Meiland zijn pas sinds kort bekend bij onze zuiderburen. Waar wij inmiddels weten hoe de vork in de steel zit tussen Martien en Erica, werd door Dag Allemaal gevraagd naar de status van hun relatie. Martien vertelt dat hij er op zijn veertigste achterkwam dat hij op mannen viel en daarom van Erica scheidde. Inmiddels zijn de twee weer bij elkaar, maar hun relatie is puur platonisch. Of er dan al een leuke man in zijn leven is? Daarover doet Martien ook een boekje open.

Goedkeuring gezin

De grote vraag is natuurlijk of Martien al een knappe Fransoos aan de haak heeft geslagen. “Op dit moment is dat niet aan de orde”, laat de kasteelheer weten. “Er zijn wel duidelijke afspraken over gemaakt. Mocht ik mijn droomman vinden, dan moet de rest van het gezin hem eerst goedkeuren. Ze moeten die persoon ook leuk en gezellig vinden. Maar tot nu toe heb ik daar nog helemaal geen tijd voor gehad.”

Geen act

Ook probeert Martien het succes van Chateau Meiland te verklaren. “Onze authenticiteit is ons succes”, aldus de flamboyante gastheer. “Wij zijn geen acteurs hè. Als gasten hier na een paar dagen weer in de auto stappen, zeggen ze dikwijls: ‘Martien en Erica, het was net of wij gewoon in de serie zaten, jullie zijn gewoon jezelf.’ Wij zijn geen act. Het zou ook vreselijk zijn als we dat moesten doen.”

Lees ook: Marco Borsato kampt met burn-out en legt werk voorlopig neer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency, fotograaf: Daniël Kroll