Martien Meiland over geaardheid: ‘Vond het verschrikkelijk dat ik op mannen val’

Martien Meiland

‘Ik wilde dat gevoel heel graag kwijt’

Toen Martien Meiland ontdekte dat hij op mannen valt, leefde hij in een gelukkig gezien met Erica Meiland en dochters Maxime en Montana. Zijn coming-out was allesbehalve makkelijk en Martien hoopte zelfs dat hij iets aan zijn geaardheid kon veranderen. 

Alles geprobeerd

In de nieuwste &C is Martien enorm openhartig over zijn coming-out. Praten met een seksuoloog en afspraken met de huisarts: Martien deed er naar eigen zeggen alles aan om zijn ‘gevoel te veranderen’. “Ik wilde dat gevoel gewoon heel graag kwijt”, vertelt Martien aan &C. “Ik vond het zo leuk altijd met z’n vieren als gezin.”

Oude gevoel

“Ik vond het verschrikkelijk om erachter te komen dat ik op mannen val. Ik dacht: de medici zijn nu toch wel zover. Ja, weet ik veel, ik probeerde het gewoon”, gaat Martien verder. De voormalig kasteelheer was zelfs bereid om speciale medicijnen slikken, mocht dit hem helpen om zijn gevoel van vroeger terug te krijgen. “Ik heb wel vaak gezegd: mocht er een pil ontwikkeld worden en je neemt hem in en je krijg je oude gevoel weer terug, dan neem ik die direct. Maar nu heb ik dat niet meer, want we zijn bij elkaar.”

Lees ook: Maxime Meiland over haar jeugd: ‘Ik dronk veel en sliep op straat’

Bron: &C | Beeld: BrunoPress