Ook Martien Meiland kan de hitte niet meer aan: ‘Ik zit aan de warme rosé’

Martien MeilandMomenteel is het kwik in Frankrijk gestegen tot boven de 40 graden

De laatste aflevering van Chateau Meiland is nog maar pas uitgezonden, maar we missen die hilarische Martien en zijn familie nu al. We vonden het maar wat vermakelijk om een kijkje te krijgen in het reilen en zeilen op Chateau Marillaux, maar gelukkig laat Martien nog steeds van zich horen. Zo wil hij best vertellen hoe hij met de hitte omgaat: met warme rosé, dus.

Aan RTL Boulevard vertelt de kasteeleigenaar hoe de familie de hitte in Frankrijk trekt. 

Beynac

Dachten we het in Nederland al heet te hebben, dan moet je eens naar Frankrijk kijken. Ook daar worden hitterecords verbroken en momenteel is het er boven de 40 graden. In Beynac, het plaatsje waar Martien Meiland met zijn familie is neergestreken, wordt het vandaag en morgen rond de 40 graden. En dat is ‘wa-harm’, zo laat Martien weten aan RTL Boulevard.

Hitte

“C’est tres chaud! Het is veel te warm joh, 41 graden, het is niet te doen”, vertelt Martien aan verslaggever Aran Bade wanneer hij vraagt hoe het met hem gaat. Het is niet de eerste keer dat ze in Frankrijk zulk warm weer hebben gehad. “We hebben het al vaker meegemaakt”, licht Martien toe. “IJsblokjes zijn op. Mensen aan het zwembad bestellen drankjes met zoveel mogelijk ijsklontjes.”

Verkoeling zoeken

De hitte zorgt ervoor dat ook dat ‘wijnen, wijnen, wijnen’ wel even anders gaat. “Ik zit aan de warme rosé.” Gelukkig zijn er wel andere manieren waarop de familie Meiland wat verkoeling kan zoeken. “Wij gaan af en toe in de kelder zitten. Daar is het heel koel, zo’n tien minuutjes. En een gastenhanddoekje lekker in het koude water doen en op je voorhoofd en in het zwembad.” Al is voor het zwembad niet altijd al te veel tijd, want er moet ook nog gewerkt worden op het Chateau.

Bekijk hier de video van RTL Boulevard.

Lees ook: Martien Meiland klaart de lucht rondom ‘ruzie’ met Frank en Rogier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Ik Vertrek Vlog