Hij komt, hij komt: Martien Meiland speelt kasteelheer in Sinterklaasfilm

Gaan we Martien herkennen in de Sinterklaasfilm?

Dat de voormalige kasteelheer binnenkort op het witte doek verschijnt, dat wisten we al. Vandaag is ook naar buiten gekomen wat voor film dit gaat zijn, en gaat vooral kleine Claire dit erg leuk vinden. Martien Meiland gaat namelijk in een Sinterklaasfilm spelen. En hij speelt een rol die op zijn lijf geschreven is! 

Trammelant in Spanje

Eindelijk is het hoge woord eruit: Martien Meiland heeft een rol in De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. Dit bevestigt Shownieuws. Martien zal hier de rol spelen van kasteelheer, en hij kan nu al niet wachten om het uiteindelijke resultaat te zien. Dat Martien zich verstaanbaar weet te maken in het Frans is inmiddels wel bekend, maar wij zijn natuurlijk ook benieuwd of Martien een beetje español spreekt.

Steun van de familie

De flamboyante tv-persoonlijkheid vertelt aan Shownieuws dat hij veel steun krijgt van zijn familie. “We zeiden al tegen elkaar, als die film zo meteen helemaal uit is dan zitten wij op de eerste rij.” Vooral voor Claire wordt het spannend, want de kleine Meiland-telg weet niet dat haar opa in de film speelt. Of Martien dat niet erg vindt? Wel nee! “Ik ben heel benieuwd of ze mij herkent”, vertelt een enthousiaste Martien. Of Martien onherkenbaar wordt gemaakt, moet nog blijken. “Het lijkt me heel leuk als ze ineens verward is en dan heel hard ‘opa, opa’ gaat roepen. Dat lijkt me enig.”

Robert ten Brink

Naast Martien Meiland, is er nog een acteur bekendgemaakt. Namelijk niemand minder dan Robert ten Brink. Ook hij maakt zijn debuut op het witte doek en kruipt in de huid van de Goedheiligman. Net als Martien, is Mister Love ook benieuwd hoe zijn kleinkinderen gaan reageren. Tegen Shownieuws vertelde hij eerder: “Bepaalde leeftijdsgroepen weten het al, maar die anderen nog niet. En het is niet de bedoeling dat ze dat gaan weten.”

Lees ook: Britt Dekker over werken met collega Martien Meiland: ‘Hij behandelt iedereen hetzelfde’

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress