Martin Elferink op 55-jarige leeftijd overleden

Martin en André

De man van André van Duin leed aan botkanker

André van Duin is zijn grote liefde verloren aan de gevolgen van botkanker. Zijn man, Martin Elferink, overleed volgens de komiek ‘na een kort en slopend ziekbed’. Afgelopen zomer kwam aan het licht dat André’s 55-jarige echtgenoot aan botkanker leed.

Onoverwinnelijke liefde

“De strijd tegen de vreselijke ziekte heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk”, laat André in een verklaring weten. Martin stelt zijn lichaam ter beschikking van de wetenschap. Vrienden en familie nemen in een besloten ceremonie afscheid van Martin.

Sleutelbeen breken

Afgelopen zomer kwamen André en Martin erachter dat Martin aan botkanker leed. Dit kwam aan het licht toen André’s echtgenoot ineens zijn sleutelbeen brak. “Martin gooide iets weg en toen was het krák. Dat is niet normaal”, deelde André met De Telegraaf. “Een sleutelbeen breek je door een klap of val van je fiets, maar spontaan hoort het niet te gebeuren”, vervolgde hij.

Grote liefde

André verliest voor de tweede keer zijn partner. In 1995 moest hij afscheid nemen van zijn partner Wim van der Pluym. Met Wim was hij vanaf 1974 samen. In 2003 kreeg André een relatie met Martin. De twee stapten in 2006 in het huwelijksbootje. De komiek zag zijn lief als zijn reddende engel. “Hij heeft mijn leven weer leuk gemaakt na het overlijden van mijn vorige partner Wim”, deelde hij destijds met De Telegraaf.

Lees ook: Nikkie de Jager onthult in nieuwe make-upvideo: ‘Ik ben transgender’

Bron: Libelle, RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, Patrick Harderwijk