Martine Bijl over nasleep hersenbloeding: ‘Het is alsof er een vreemd wezentje in mijn hoofd zit’

Martine Bijl

‘Het lukt me haast niet iets op te pakken’

Martine Bijl heeft voor het eerst verteld over de nasleep van haar hersenbloeding, die ze in 2015 kreeg. Ze voelt zich, nu dik twee jaar na de hersenbloeding, nog steeds niet zoals ze zich vroeger voelde: “Het is alsof er een vreemd wezentje in mijn hoofd is gekropen.”

“Het wezentje laat me nu steeds vaker gaan, zolang ik hem maar streng toespreek.”

E.T.
In het boekje Rinkeldekink, dat gepubliceerd wordt door De Telegraaf en onder wat relaties verspreid wordt, vertelt Martine Bijl dat er een ‘vreemd wezentje’ in haar hoofd is gekropen: “Ik heb hem E.T. genoemd, naar de buitenaardse oudemannetjespuber in de film van Steven Spielberg.” Ze vertelt dat het haar dankzij E.T. niet lukt om simpele handelingen uit te voeren: “Het lukt me haast niet om iets op te pakken en als ik het eenmaal vast heb, dwingt hij mijn hand om het vast te houden. Een stuk bestek, een tandenborstel, ik kom er niet vanaf.”

Streng toespreken
Martine werd op Prinsjesdag 2015 getroffen door een hersenbloeding. Niet alleen moest ze revalideren van de hersenbloeding, ook kreeg ze tijdens haar herstel te maken met een fikse depressie. Hoewel het lichamelijk steeds beter ging met de 69-jarige presentatrice takelde ze mentaal steeds verder af. Martine werd opgenomen in het ziekenhuis en begon aan een wekenlang traject om er weer bovenop te komen. Gelukkig gaat het momenteel beter met de presentatrice, al moet ze er naar eigen zeggen wel om denken dat ze het wezentje in haar hoofd niet zijn gang laat gaan:  “E.T. laat me nu vaker gaan, zolang ik hem maar streng toespreek. Dat heb ik geleerd op therapie.”

Lees ook: Vreselijk: Martine Bijl onderging ziekenhuisopname voor depressie, wij wensen haar sterkte toe…

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Show | Beeld: Hollandse Hoogte