Lief: er wordt massaal gedoneerd aan 69-jarige zwaargewonde vrouw

gedoneerd
Haagse agenten deden een oproep waarna massaal werd gedoneerd

Afgelopen weekend plaatste Politie Overbosch in Den Haag een oproepje op hun Facebookpagina. De wijkagenten hadden een zwaargewonde vrouw van 69 jaar geholpen, die nu met haar verwondingen in het ziekenhuis ligt. Ze werd namelijk zwaar toegetakeld met een stoeptegel, mogelijk door een buurman. Toen de agenten op onderzoek gingen en met de vrouw haar buren spraken, kwamen ze erachter dat de vrouw dusdanig arm is dat ze geen bed en beddengoed heeft. Omdat ze thuis moet herstellen van haar verwondingen, deed de politie een oproepje om geld in te zamelen voor een bed en een schoon matras. Na 25 minuten was er al heel veel gedoneerd.

De politie doet zelf een inzamelingsactie voor beddengoed.

Oproepje

Zondagmiddag plaatste Politie Overbosch een oproepje op Facebook. Daarin vertellen ze over de 69-jarige vrouw die met heftige verwondingen in het ziekenhuis ligt. Vandaag wordt zij ontslagen uit het ziekenhuis en moet zij thuis verder herstellen. Toen agenten op onderzoek ging kwamen ze erachter dat de vrouw erg arm is en thuis op een vies matras slaapt zonder bed. Ook heeft ze geen pannen om uit te koken. Politie Overbosch deed daarom een oproep om spullen en geld in te zamelen voor een schoon matras, die de politie hoogstpersoonlijk wilde bezorgen. “Wij zoeken iemand die een bed en een matras over heeft in Den Haag of de directe omgeving. Wij komen dan vandaag het bed en matras nog halen en zetten dat in haar woning. De voorkeur gaat uit naar een eenpersoonsbed”, schreef de politie.

Reactie

Dat ze zoveel reactie zouden krijgen, had Politie Overbosch nooit durven dromen. Er werd massaal gedoneerd door Hagenezen die het hart op de juiste plek hebben. Al na 25 minuten was er een bed en matras geregeld. Niet veel later gaven de agenten aan dat er niet meer gedoneerd hoefde te worden, omdat er al zoveel spullen werden aangeboden.

Opgehaald

Na de overweldigende donaties hebben de agenten van Politie Overbosch de spullen zelf opgehaald en bezorgd. “We hebben vanavond een bed, kussens, bedlinnen, lampjes, kleding en andere zaken gekregen en bij het slachtoffer in haar huis gezet. Ze kon het niet helemaal bevatten dat dit voor haar gedaan werd. Ze was enorm blij met alles wat we hebben gekregen voor haar. Morgen mag ze mogelijk weer naar huis en kan ze goed uitzieken in haar nieuwe bed.”

 

Lees ook: Het Geluid is geraden! Rowan wint 49.700 euro

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook Politie Overbosch | Beeld: Facebook Politie Overbosch