Zo ziet de intelligente Matilda er nu uit

Mara Wilson, Matilda

In 22 jaar tijd is er veel veranderd

Matilda verscheen in 1996 op het witte doek. De film over het meisje dat op zeer jonge leeftijd al buitengewoon intelligent is én telekinetische krachten heeft, veroverde alle harten van de kijkers. Het is inmiddels 22 jaar geleden dat de familiefilm van schrijver Roald Dahl uitkwam. Zo gaat het nu met Mara Wilson die Matilda speelde.

Ze is een prachtige, jonge vrouw geworden.

Matilda

Mara Wilson was pas zes jaar toen ze een rol scoorde in de film Mrs. Doubtfire. Kort daarna kreeg ze een rol in de serie Melrose Place en speelde ze Susan Walker in Miracle on 34th Street. Op slechts achtjarige leeftijd kreeg ze de rol van Matilda in de gelijknamige film, die zorgde voor haar grote doorbraak. Velen zagen voornamelijk de leuke kant van het zijn van een kindster maar Mara Wilson kon niet genieten van het uitbrengen van Matilda. De jonge actrice verloor namelijk tijdens de opnames van de film haar moeder, die overleed aan de gevolgen van borstkanker. “Ik was erg verdrietig en bang. Ik kan me nauwelijks herinneren dat Matilda uitkwam”, vertelde ze in een interview met NPR Books. Als tiener kwam Mara tot de conclusie dat Hollywood niets voor haar was en besloot ze zich te focussen op schrijven en theater.

Carrière

Dat schrijven Mara wel lag bleek uit het feit dat ze in 2016 het boek Where Am I Now uitbracht. Hierin blikt ze terug op haar tijd als kindactrice en vertelt ze over het verlies van haar moeder en het overlijden van Robin Williams, met wie ze in de film Mrs. Doubtfire te zien is. Ook probeert ze met haar boek mensen een hart onder de riem te steken die kampen met persoonlijke problemen. Mara heeft haar carrière voor de camera vaarwel gekust, maar ze heeft nog weleens klussen als stemactrice gedaan. Mara focust zich momenteel vooral op schrijven. Hier kun je een aantal van haar verhalen lezen.

Privéleven

Mara kwam op 24 juli 1987 ter wereld in California. Ze heeft een jonger zusje Anna en drie oudere broers: Danny, John en Joel. Mara liet in het verleden weinig los over haar privé-leven. Na de schietpartij in een homonachtclub in Orlando in 2016 kwam Mara echter uit de kast als biseksueel. Het is onbekend of Mara momenteel een relatie heeft.

Bekijk hieronder hoe ze er nu uitziet.

Lees ook: Zo ziet Amanda Woodward uit Melrose Place er nu uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Breakfast Television, Kidspot, IMDB, The Famous People | Beeld: videostill

Array