Matthijs van Nieuwkerk reageert op kapselcommotie: “Het komt door de zon”


Hij kan er gelukkig wel om lachen

Het was lachen, gieren, brullen toen de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door werd uitgezonden. Van zowel de nieuwe look van Matthijs van Nieuwkerk als de reacties hierover op social media lagen veel mensen in een deuk.

De reacties op social media over het lange, bleke blonde haar van de presentator waren niet mals. Zo meende een van de Twitteraars dat de presentator Hans Klok had opgegeten en noemde iemand anders hem de Farrah Fawcett van De Wereld Draait Door. Hoewel veel opmerkingen niet van de lucht waren, reageerde de presentator nuchter op alle ophef. “Ik heb even tijd gehad om na te denken en dus het liefst zet ik dat ik na de onthulling gistermiddag van de meesterlijke Games of Thrones-stunt van Arjen Lubach, direct naar de kapper ben gerend om namens DWDD over te toepen. Want laten we eerlijk zijn: wie heeft het vandaag nog over Arjen Lubach. Korea, kabinetsformatie, mijn blonde haar, dat lijkt de dagkoers”, vertelt de presentator spottend aan AD.

Gelukkig kon Van Nieuwkerk wel lachen om alle reacties. Zo laat hij weten dat hij goede grappen heeft gelezen. “Een hilarisch stormpje. Morgen is de opwinding weer voorbij en mijn haar weer iets grauwer, want zo’n Italiaanse zomer -souvenir van zon en zee- verschiet helaas snel van kleur weet ik uit ervaring.” Hoewel veel mensen nog niet kunnen wennen aan de kleur, is Van Nieuwkerken niet van plan om zijn haar te verven. Naar eigen zeggen zou dat dan zijn eerste kleurspoeling zijn en dat ziet hij (nog) niet zitten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: AD | Beeld: videostill De Wereld Draait Door