De kogel is door de kerk: Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk

De presentator heeft de knoop doorgehakt

De afgelopen tijd hintte Matthijs van Nieuwkerk er al een paar keer op en wekenlang werd er behoorlijk gespeculeerd. Naar verluidt zou Matthijs in februari de knoop doorhakken over zijn toekomst bij het De Wereld Draait Door. De presentator deed dit inderdaad, na vijftien jaar stopt Matthijs met DWDD, zo laten ingewijden aan De Telegraaf weten.

Bekendmaking

Het zou woensdagochtend bij de redactie van de BNNVARA-talkshow bekend zijn gemaakt dat Matthijs een punt achter het presenteren van De Wereld Draait Door zet. Volgens ingewijden maakt de 59-jarige presentator het tv-seizoen wel af. Het komt niet geheel als verrassing dat Matthijs vertrekt. Zo hintte de presentator er al een paar keer op. “Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen”, vertelde Matthijs vorige zomer in een interview met LINDA. 

Vijftien jaar

Matthijs nam maar liefst vijftien jaar de presentatie van het programma voor zijn rekening. “Dat is ook een mooie tijd, niet?”, vervolgde hij in het interview. “Maar het belangrijkst is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven.” Wij zijn benieuwd welke nieuwe weg Matthijs in slaat.

Lees ook: Monique Westenberg haalt uit naar ex-schoonmoeder Rachel Hazes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron:Telegraaf | Beeld: Videostill De Wereld Draait Door