Duur grapje: Mattie Valk gooit live op de radio drinken over mengpaneel

Mattie

De schade? 7.500 euro

Dat techniek en vocht niet goed samengaan, dat is Mattie Valk gisteren maar weer eens pijnlijk duidelijk geworden. De radio-dj van Qmusic gooide namelijk live in de uitzending energiedrank over het mengpaneel. Een ongelukje met grote gevolgen…

Verjaardagscadeau

Mattie vierde gisteren zijn 38ste verjaardag in de ochtendshow Mattie & Marieke. Van zijn collega’s kreeg hij daarom een mand vol typische ‘Mattie Valk-ontbijtjes’. Waar zo’n ontbijtje uit bestaat? Een proteïnereep en een blikje energiedrank. Daar maakte de Qmusic-dj natuurlijk graag gebruik van. Alleen vergat hij op een gegeven moment dat een van de blikjes al open was…

Energiedrank over mengpaneel

Tijdens een gesprek met een luisteraar wil Mattie op het etiket van de reep kijken, terwijl hij dat samen met een blikje drinken in zijn hand heeft. Terwijl hij zijn hand schuin houdt om het etiket te lezen, stroom er drinken uit het geopende blikje. Daardoor giet Mattie per ongeluk live op de radio energiedrank over het mengpaneel voor zijn neus – oftewel, alle knopjes en schuifjes om de radio-uitzending te maken. “Sorry, het gaat hier helemaal mis”, horen we Mattie zeggen na een kleine scheldpartij.

Terwijl zijn collega’s snel papier halen, heeft Mattie al snel door dat het niet helemaal goed gaat. “Zo, wat meurt dat”, zei Mattie. “Het lijkt wel of het in de fik staat.” De ochtendshow moest dan ook worden afgemaakt in een andere radiostudio.

@mattie.marieke

Een sprankelende verjaardag om nooit te vergeten zullen we maar zeggen ? #radio #qmusic #vuur

? origineel geluid – Mattie & Marieke

Tien jaar ouder

“Ik ben gisteren een jaartje ouder geworden, de technische afdeling van Qmusic is in één klap tien jaar ouder geworden”, zei Valk vanochtend in de uitzending. “Het was echt niet leuk.” Ook deelt hij wat de kosten zijn van dit ongelukje. “Wil je de schade weten? Er zijn drie faders, zoals dat heet, die schuifjes aan het mengpaneel, kapotgegaan. Wil je weten wat een schuifje kost? 2.500 euro. Ik heb gisteren voor 7.500 euro schade gemaakt. Verschrikkelijk.” Aiii!

Lees ook: Oh nee: Marieke Elsinga naar het ziekenhuis voor jeukprobleem

Bron: AD, TikTok @mattie.marieke | Beeld: Brunopress