Schuldbewuste Mattie Valk hoopt op verzoening met Wietze de Jager

De Qmusic-dj betreurt de breuk met zijn voormalige collega

Mattie Valk heeft in een interview met Het Parool een boekje opengedaan over de breuk met Wietze de Jager. In 2017 besloot Mattie achter de rug van zijn voormalige vriend om voor 600.000 euro en een Tesla bij Qmusic te blijven. Dat terwijl de twee samen over zouden stappen naar een ander radio-station. Dit leidde tot een breuk tussen de twee vrienden. Inmiddels heeft de dj geaccepteerd dat hij hier altijd aan herinnerd zal blijven worden. ”Het blijft voor altijd aan me kleven. Het zij zo”, aldus Mattie. 

De dj heeft spijt van zijn aanpak destijds, die leidde tot de breuk met Wietze de Jager.

Spraakmakende breuk

De twee dj’s, die naast collega’s ook goede vrienden waren, zouden in 2017 samen overstappen naar Sky Radio. Op het laatste moment bedacht Mattie zich echter. Voor een verbeterd contract en een dure auto besloot hij toch bij Qmusic te blijven, zonder dat eerst met Wietze te overleggen. Het leidde tot de spraakmakende breuk tussen het succesvolle radioduo. Die Tesla is er daarna overigens nooit meer van gekomen, benadrukt Mattie, ”Kijk hier maar op het parkeerterrein, hij staat er niet. Ik heb er ook nooit eentje gehad, nee.”

‘Onhandig’

Ruim twee jaar later vindt Mattie het nog steeds onhandig hoe hij de zaak destijds heeft aangepakt. ”Dat is gewoon zo. Maar ik heb er wel van staan kijken hoe heftig er gereageerd wordt als je loyaal bent aan een bedrijf waar je al jaren werkt. Ik heb hier laatst mijn 12,5-jarig jubileum gevierd. Dus als je het over spijt hebt, dat heb ik geen moment gehad over de beslissing om hier te blijven.”

Biertje

Sinds de ruzie spreken de twee elkaar niet meer. ”Dat is goed voor nu”, aldus Mattie. Toch hoopt hij stiekem dat het ooit weer tot een verzoening zal komen. ”Ik hoop nog steeds dat we ooit weer een biertje kunnen drinken. Maar goed, daarvoor zijn twee partijen nodig.”

Lees ook: Beau van Erven Dorens ‘doodsbang’ voor nieuwe talkshow

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Edwin Janssen