Amerikaanse Maurice Adams Jr. (8) helpt oude dame en wordt plotsklaps beroemd

maurice adams
Maurice Adams wordt met deze lieve daad wereldberoemd

De acht jaar oude Maurice Adams Jr. zat met zijn moeder in de auto toen hij een oude dame met veel moeite een trap zag beklimmen. Hij  twijfelde geen moment, stapte uit de auto en liep naar de vrouw toe om haar te helpen. Een gewone, menselijke actie die duizenden keren gedeeld werd.

Kinderen zijn de toekomst.

Auto

CBS News sprak met de moeder van Maurice, Contricia Hill. Zij vertelt dat wanneer Maurice de oude vrouw zag hij meteen aan zijn moeder vroeg of hij uit de auto mocht om haar te helpen. Voor hem was dit de normaalste zaak van de wereld, want het zou toch eigenlijk logisch moeten zijn dat je anderen helpt. Maurice rent naar de dame toe en legt zijn hand op haar rug om haar naar boven te helpen. De moeder van Maurice is erg trots. ‘Het is erg ontroerend. Zo zie je maar dat respect en opvoeding veel kunnen betekenen.’

Gefilmd

Een omstander, Riley Duncan, filmde het hartverwarmende incident en zette het op Facebook. Binnen een mum van tijd werd de video 18.000 keer gedeeld. ‘Gelukkig bestaan er kinderen’, schrijft Duncan. In het filmpje is te zien hoe Maurice de vrouw naar boven helpt en dat ze elkaar bovenaan de trap een knuffel geven. De vrouw loopt met een glimlach op haar gezicht weg.

100 dollar

De maker van het filmpje, Riley Duncan, wil graag in contact komen met Maurice. Hij zegt dat hij Maurice graag een gift wil doen van 100 dollar om te laten zien dat goed gedrag wordt beloont.

Hier kun je de kleine heldendaad van Maurice in actie zien:

Lees ook: Erger jij je kapot aan de tics van anderen? Misschien heb jij dan deze aandoening

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: People | Beeld: Videostill