Kledinglijn Maxime Meiland onder vuur: zijn de items wel zo uniek?

Geruchten dat Maxime de kleding van AliExpress haalde, lijken bevestigd te worden

In een eerdere aflevering van Chateau Meiland vertelde (en showde) Maxime Meiland haar eigen kledinglijn. Men twijfelde toen of haar ‘ontworpen’ items niet gewoon van de webshop AliExpress kwamen. Nu de website Monchiel online is, lijken de eerder nog twijfelende mensen gelijk te halen: er is wel degelijk een sterke overeenkomst.

Zelf ontworpen?

Monchiel, de kledinglijn van Maxime, is een feit. De website ging onlangs de lucht in en Maxime schrijft op de site dat kleding altijd al haar passie is geweest en dat het verlangen naar een eigen kledinglijn alleen maar groeide. Ze besloot die droom werkelijkheid te laten worden en kwam met een eigen kledinglijn. “De collectie heb ik ontworpen/geselecteerd naar items en vormen die ik zelf mis op de huidige markt”, schrijft Maxime.

Al eerder onder vuur

In april showde Maxime in een aflevering van Chateau Meiland al een paar items. Mensen vroegen zich toen al af of het niet gewoon kleding van de webshop AliExpress was. Nu de website van Monchiel live is, kunnen de items wat rustiger bekeken worden en het lijkt er inderdaad op dat bepaalde items ook op AliExpress verkrijgbaar zijn.

AliExpress

Is de kledinglijn van Maxime dan pure oplichterij?  Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Op haar website beweert de blondine niet dat ze álles zelf ontworpen heeft. Zo lees je dat ze items heeft ‘ontworpen/geselecteerd’. Helaas licht ze niet toe welke items ze precies zelf ontwierp en welke kledingstukken ze zelf selecteerde. Het kan inderdaad dat de geselecteerde items van AliExpress afkomstig zijn. De items die ze tijdens de uitzending van Chateau Meiland toonde, lijken allemaal in ieder geval verkrijgbaar te zijn bij de Chinese webwinkel. Of datzelfde ook geldt voor alle andere items in haar eigen webshop? Daarvoor zou je zelf flink wat speurwerk op de Chinese webshop moeten verrichten.

De collectie kopen  

Wil je er net zo bijlopen als Maxime? Dan weet je nu wel precies welke kleding bij de blondine in de smaak valt. Het enige nadeel is dat je op de website van Maxime wel nét ietsjes meer betaalt voor de kleding. Zo kost de Hearted Sweater op Monchiel 70 euro en op AliExpress zo’n 30 dollar

Lees ook: Verdrietig nieuws op het Chateau: Mevrouw Jansen is overleden

Bron: Monchiel, AliExpress | Beeld: AliExpress, videostills