Maxime Meiland over haar jeugd: ‘Ik dronk veel en sliep op straat’

maxime meiland jeugd

De kasteelvrouwe had helemaal geen makkelijke jeugd

In een openhartig interview met Beau Monde vertelt Maxime Meiland over haar jeugd. Hoewel zij tegenwoordig altijd in tiptop shape op tv te zien is en een waar droombestaan leidt, was dit niet altijd het geval.

De jeugd van Maxime

Tegenwoordig heeft Maxime Meiland het helemaal voor elkaar. Ze is gelukkig met vriendlief Leroy en dochtertje Claire, en een tweede kindje is onderweg. Toch is de weg naar haar geluk helemaal niet zo makkelijk geweest. Aan Beau Monde vertelt ze: “Mijn vader kwam uit de kast, mijn tante pleegde zelfmoord, en ik werd heel erg gepest nadat er een naaktfilmpje van mij was uitgelekt. De puberteit is al een rotperiode, maar als dat er dan ook nog allemaal bijkomt…” Met zoveel op je bord is het logisch dat je als tiener de weg behoorlijk kwijt raakt. Maxime omschrijft het als “een neerwaartse spiraal” waarin ze terechtkwam.

Slapen op straat

En zo gaat het dus van kwaad tot erger. Maxime vertelt dat ze rond haar vijftiende de boel niet meer zag zitten. “Ik ging met verkeerde mensen om, dronk heel veel, was altijd aan het blowen, bleef nachten weg, verklootte mijn school, en sliep op straat”, vertelt Maxime. “Ik zat volledig in zak en as.” Uiteindelijk moest de Kinderbescherming eraan te pas komen om Maxime weer op het rechte pad te krijgen. “Op een gegeven moment heeft mijn moeder de Kinderbescherming geïnformeerd, omdat zij ook niet meer wist wat ze met me aan moest.” Gelukkig is alles dus toch nog goedgekomen voor Maxime.

Een boek?

Bovendien wordt nogal eens gefluisterd dat Maxime in de voetsporen van haar vader zal treden en ook een boek uit gaat brengen. Ook hierover voelt Beau Monde de Meiland-telg over aan de tand. Maxime vertelt dat de familie “heel goed” is met Jan Dijkgraaf, die ook haar vaders biografie heeft geschreven. “Ik heb het met hem wel eens over een boek gehad, omdat ik zoveel heb meegemaakt. Er wordt weinig gepraat over moeilijke gevoelens, dus het lijkt me voor de jongere doelgroep goed om daarover te kunnen lezen”, aldus Maxime. “Maar ja, toen werd ik zwanger en dacht ik: dit is niet het moment voor zulke zware kost. Wie weet over een tijdje.” Wij wachten in spanning af!

Het volledige interview kun je lezen in Beau Monde Nr. 11 van dit jaar. Deze ligt vanaf morgen in de winkel. Maxime vertelt in het interview ook over haar relatie met Leroy, haar kinderwensen, haar lichaamsbeeld en plastische chirurgie. 

Lees ook: Maxime Meiland deelt prachtige zwangerschapsfoto ter ere van jarige Leroy

Bron: Beau Monde, Nr. 11 2021| Beeld: Brunopress