Maxime Meiland over pestverleden: ‘Ik wilde er een eind aan maken’

Maxime Meiland

De blondine kende een donkere periode in haar leven

Het leven van Maxime Meiland lijkt op rolletjes te lopen. Een immens populaire realityshow, een eigen kledinglijn: Maxime heeft het allemaal. Toch heeft de blondine het niet altijd even makkelijk gehad. Zo vertelt ze in een interview met goede vriend Robbert Rodenburg openlijk over haar pestverleden. ‘Van mij hoeft het niet meer’, dacht ze destijds weleens.

Slecht pad

Maxime kende een moeilijke jeugd. Haar ouders besloten naar Frankrijk te verhuizen toen ze nog jong was. Dat was een tumultueuze tijd voor het gezin. Het programma Ik Vertrek bracht hen veel aandacht en daarbovenop gingen Maximes ouders ook nog eens uit elkaar. Dat leidde ertoe dat Maxime losgeslagen raakte en op een slecht pad terecht kwam. “Ik dronk heel veel”, biecht Maxime op aan Robbert. “Ik begrijp eigenlijk niet hoe mijn moeder het uithield met mij. Ik was heel erg.”

Erg gepest

“Ellende na ellende”, zo beschrijft Maxime haar tienerjaren. En het ging van kwaad tot erger. “Op een gegeven moment had ik ook een naaktfilmpje naar iemand gestuurd en die is toen uitgelekt”, legt de Chateau Meiland-ster uit. “Dus ik ben daardoor ook heel erg gepest op school. Ik heb wat dat betreft geen makkelijke jeugd gehad.”

‘Van mij hoeft het niet meer’

Deze lastige tijd zorgde ervoor dat de blondine diep in de put raakte. “Ik dacht af en toe ook: ‘Van mij hoeft het niet meer.'” Maxime ging in therapie en dat wierp gelukkig zijn vruchten af. “Het is wel oké nu”, verklaart ze. “Ik was heel provocerend in die tijd. Eigenlijk was ik gewoon een rotkind. Een beetje stoer doen, omdat je voelt dat je de afgrond in gaat.”

Geen quality time

Inmiddels gaat het steeds beter met de 23-jarige. Chateau Meiland is een gigantisch succes, Maxime is in de wolken met dochtertje Claire en ze lanceert binnenkort haar eigen kledinglijn. Wat wil ze nog meer? “Dat het af en toe wat gezelliger is in huis”, biecht ze op. Volgens haar mist het gezin Meiland de ‘quality time’, omdat er dag en nacht gewerkt wordt. Twee maanden geleden werd bekend dat de Meilandjes terugkeren naar Nederland, waar ze een boerderij hebben gekocht in het Overijsselse Hengelo. Daar krijgt de familie hopelijk wat meer tijd voor elkaar.

Lees ook: Arm gezin in Steenrijk, Straatarm weet kijkers diep in het hart te raken

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill