Maxime Meiland over einde samenwerking met Hallmark: ‘Heel erg dubbel’

Producten van de Meilandjes werden uit de schappen gehaald na anti-moslim uitspraken van Erica

Na de anti-moslim uitspraken die Erica Meiland in haar eigen biografie deed, haalde kaartenfirma Hallmark de producten van de Meilandjes uit de digitale schappen. Dit gebeurde echter zonder overleg, en dat vindt Maxime Meiland naar eigen zeggen behoorlijk dubbel. In gesprek met Shownieuws vertelt ze waarom.

Boycotten

Kaarten met teksten als ‘Wat goeeed’ en ‘Wijnen, wijnen, wijnen’, zijn vanaf deze week niet meer beschikbaar in de webshop van Hallmark. De webshop kreeg na de opmerkelijke uitspraken van Erica flink wat klachten binnen. Zo zouden meerdere islamitische Instagram-influencers contact op hebben genomen met de klantenservice van Hallmark om het bedrijf met hun grote hoeveelheid volgers te boycotten.

Zonder overleg

Zonder overleg heeft de webshop besloten om de collectie offline te halen. In een bericht liet Hallmark weten: “Wij willen niemand uitsluiten en vinden dat iedereen ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen.” Dit is volgens Maxime Meiland niet helemaal de juiste manier. Aan Shownieuws laat Maxime weten: “We vinden het heel erg dubbel.” De Meiland-telg snapt dat het een bedrijf is en hierom neutraal wil blijven. “Maar aan de andere kant denk ik: ze hebben het meteen offline gehaald en het daarna pas met ons besproken. Dan is het natuurlijk ook weer raar als je het weer online zet.”

Anti-moslim uitspraken

In de biografie die Erica onlangs schreef, verschenen een aantal opvallende uitspraken. Zo wist Erica te vertellen dat ze tegen het dragen van boerka’s is. Ze noemde vrouwen die een boerka dragen ‘pinguïns’. “Ik ben voor een boerkaverbod. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?” Daarnaast gaf Erica haar kijk op de betekenis van vrijheid. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid.”

Lees ook: Maxime Meiland deelt schattige foto met dochtertje Vivé

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress