Zoveel verdienen de Nederlandse Olympiërs als ze een medaille winnen op de Spelen

medaille

Een medaille is goud waard!

Olympiërs leven heel lang toe naar hét moment. Ze staan op de Olympische Spelen en op dat moment moeten ze hun ultieme prestatie geven. Niks mag fout gaan en alles moet tot in de puntjes geperfectioneerd zijn. Niet zo gek dat NOC*NSF vindt dat daar wel een beloning tegenover mag staan. De sporters vinden juist die Olympische medaille heel speciaal. Het is de kroon op je werk. 

Maar een leuke vergoeding is natuurlijk altijd een bonus.

Goude medailles
Als je goud wint op de Olympische spelen kun je daarmee een bedrag opstrijken van 25.500 euro. Je zou gelijk denken dat Sven Kramer flink binnen loopt met al zijn gouden plakken. Toch blijkt dat niet het geval. Als je twee gouden medailles wint, dan krijg je bij de tweede medaille tweederde van het bedrag en bij de derde medaille eenderde. Als je zilver wordt, dan krijg je een bedrag van 19.125 euro en bij brons levert dat 12.750 op.

Teamsporten
Bij teamsporten ligt dit allemaal anders. Daar wordt gekeken naar de grootte van het team en aan de hand van een ingewikkelde formule wordt dan een bedrag berekend. Er is wel een minimumbedrag vastgelegd. Een sporter krijgt altijd tussen de 4250 of 9350 euro minimaal.

Lees ook: Succes: boer Bob de Vries gaat bij de Olympische spelen voor een medaille!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere