Aha! Op déze dag vieren wereldwijd de meeste mensen hun verjaardag en dit is waarom!

verjaardag

Eigenlijk klinkt het wel logisch

Elke dag is er wel iemand jarig op deze aardbol. Als we alleen al naar Nederland kijken, zien we dat er gemiddeld elke dag 500 baby’s worden geboren. Daar staat tegenover dat er gemiddeld 370 mensen per dag overlijden. Hoe gek het misschien klinkt met zoveel mensen op de wereld, toch is er één dag waarop de meeste mensen jarig zijn. 

En de reden dat op deze dag de meeste mensen hun verjaardag vieren is wel grappig.

Vruchtbare dag
De dag dat wereldwijd de meeste mensen hun verjaardag viert is… 16 september! Niet heel gek dus als je iemand kent of misschien zelf wel jarig bent op deze dag! En wat de reden is? Nieuwjaarsdag is de meest vruchtbare dag, dus wanneer de baby’s op deze dag worden verwerkt is de kans groot dat 9 maanden later de baby geboren wordt!

Grafiek
En dit alles is wetenschappelijk onderzocht door de Harvard Universiteit in Amerika. Ook is er een grafiek gemaakt op basis van geboortecijfers en het resultaat is erg leuk om te zien. Hoe donkerder de kleur, hoe meer mensen hun verjaardag vieren op die dag. Hoe lichter de kleur, hoe minder mensen hun verjaardag vieren. En zoals je kan zien: 16 september én de omliggende dagen zijn het meest donker van kleur.

verjaardag

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Feeling | Beeld: The Daily Viz, Pexels