Waarom Meghan en Harry niet samen zijn op kerstochtend

De rest van de dag zijn ze gelukkig wel samen

Dit wordt de eerste kerst die Meghan Markle en prins Harry met elkaar vieren als getrouwd stel. Echter, de hertog en hertogin van Sussex zijn op kerstochtend niet samen. Niet omdat ze daarvoor kiezen, maar omdat het protocol is.

De mannen en dames hebben op Sandringham een ander ochtendprogramma.

Sandringham

De Britse koninklijke familie heeft tal van kersttradities. Zo viert de familie kerst altijd op het landgoed van Sandringham in Norfolk en moeten ze zich om een speciale reden voor en na het kerstdiner laten wegen. Tevens gaan ze met de hele familie een wandeling maken na het diner. Iets wat ze echter niet met z’n allen doen is ontbijten.

Ontbijt dames

De mannen en vrouwen die op Sandringham verblijven, spenderen kerstochtend niet samen. Zo weet de voormalige chef-kok van koningin Elizabeth, Darren McGrady. Zo onthulde hij aan Mail on Sunday dat de vrouwelijke leden van de koninklijke familie ontbijt krijgen in hun slaapkamers, terwijl de mannen naar de eetzaal gaan om te ontbijten. “Op kerstochtend kiezen de dames vaak voor een licht ontbijt. Dit bestaat uit vers fruit, een halve grapefruit, toast en koffie. Dit wordt naar hun slaapkamers gebracht”, deelt de kok.

Ontbijt heren

De mannelijke leden van de familie kiezen meestal voor een hartig ontbijt. “Ondertussen gaan de mannelijke royals naar beneden naar de eetzaal en kiezen voor een hartig ontbijt om half 9 ’s ochtends. Hun ontbijt bestaat onder andere uit eieren, bacon, champignons, kippers (gerookte haring) en gegrilde kidneybonen”, vervolgt hij.

Oude traditie

In veel adelijke huizen is het nog steeds gebruikelijk dat mannen beneden ontbijten en de vrouwen in hun slaapkamer. De reden dat dit nog steeds gebeurd is vanwege een oude traditie. Als een stel getrouwd is gaat de man beneden ontbijten en blijft de vrouw in de slaapkamer. Wie de serie Downton Abbey heeft gekeken, zal deze traditie wel herkennen. Hierin was onder andere ook te zien dat alleen vrouwen die getrouwd zijn, ontbijt op bed kregen. De vrouwen die nog single zijn, gingen wel altijd beneden ontbijten, met de mannen, omdat ze moesten ‘socializen’, de getrouwde vrouwen hoeven dat niet te doen.

Lees ook: 21x de schattigste foto’s van Kate Middleton en prins William met hun kinderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s World | Beeld: videostill