Meghan Markle brengt eerbetoon aan schoonmoeder Diana

Op de dag van haar zwangerschapsbekendmaking brengt Meghan Markle een eerbetoon aan Diana

Als we een ding over Meghan Markle met zekerheid kunnen zeggen, is het wel dat de Hertogin van Sussex gevoel voor mode heeft. Gisteren, tijdens de eerste dag van hun koninklijke tour in Australië, droeg Meghan Markle een outfit die erg veel leek op een die Diana destijds ook droeg. Ze droeg dit als eerbetoon aan haar overleden schoonmoeder.

Ook droeg Meghan sieraden van de moeder van Harry.

Vlinderoorbellen

De Hertogin van Sussex droeg een prachtige witte jurk op de dag waarop haar zwangerschap bekend werd gemaakt. Een zelfde soort jurk droeg Diana ook al eens, iets wat fans meteen opviel. Een klein, ontroerend detail werd pas later opgemerkt en dat was dat Meghan de vlinderoorbellen van princes Diana droeg.

Armband

Lady Di droeg de oorbellen destijds tijdens haar koninklijke tour door Canada in 1986. Door de oorbellen te dragen op de dag waarop haar zwangerschap bekend werd gemaakt, lijkt de 37-jarige een eerbetoon aan haar schoonmoeder te willen maken. Overigens droeg Meghan niet alleen de oorbellen van Diana, maar ook een gouden armbandje met blauwe steentjes dat van haar schoonmoeder was geweest.Het is niet de allereerste keer dat Meghan sieraden van de moeder van Harry draagt. Tijdens haar bruiloft in mei droeg Meghan een ring die van Diana was geweest, maar erg vaak is Meghan nog niet gespot met sieraden van haar overleden schoonmoeder.

Nalatenschap

Het is helemaal niet zo gek dat Meghan sieraden van Diana draagt. Toen Diana kwam te overlijden erfden haar zoons haar sieradencollectie. In een brief schreef ze dat de sieraden bedoeld waren voor de toekomstige vrouwen van haar zoons. “Ik zou graag willen dat je al mijn sieraden toewijst aan het aandeel dat mijn zonen erven, zodat hun vrouwen het te zijner tijd kunnen dragen”, luidt de brief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The Duke & Duchess of Sussex at Admiralty House in Sydney | October 16, 2018 #duchessmeghan #duchessofsussex #meghanmarkle #herroyalhighness

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhtheduchessmeghan) op

Lees ook: Pijnlijke fout gemaakt tijdens zwangerschapsaankondiging Meghan Markle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Videostill