Meilandjes halen hard uit naar huishoudster Nadège: ‘Ondankbaar’

Volgens de familie heeft Nadège haar eigen glazen ingegooid

De liefde tussen de familie Meiland en huishoudster Nadège is helemaal over. Nog geen jaar geleden nam Martien haar het liefst mee naar Nederland, maar nu hoeft ze niet meer aan te kloppen. In de nieuwe Weekend vertellen de Meilandjes over hun band met Nadège.

Ondankbaar

“Ik heb haar niet meer gesproken”, vertelt Martien. “We hebben geprobeerd alles voor haar te doen.” Zo vertelt de kasteelheer dat Nadège op een onveilige plek woont. “Zij woont in een nare buurt waar auto’s in de brand worden gestoken. We hebben geprobeerd om haar op een andere plek te krijgen, maar niets was goed genoeg. Bijvoorbeeld: waren er dakramen, dan komt de zon en is het volgens haar te heet. We gaven haar een vloer van 1200 euro en toen zocht ze de pers op om zich negatief over ons uit te laten. Dat vind ik alsof iemand een dolk in je rug steekt. Dat is toch niet leuk? Het is ondankbaar.”

Laat maar

Ook Erica heeft het een en ander te zeggen over de voormalig huishoudster van Chateau Meiland. “Toen we een ander huis voor haar zochten, hadden wij het idee om er twee vaste kamers en een badkamer bij te maken, zodat ze Nederlandse gasten kon ontvangen. Wij zagen al een b&b met Chez Nadège aan de gevel voor ons, maar zij wilde niks, terwijl ze wel van koken houdt”, vertelt zij. “Het is gewoon iemand waar niet zoveel bij zit en zo iemand kun je wel proberen mee te trekken, maar dat lukt niet. Dan denk je op een gegeven moment: laat maar.”

Eigen glazen ingegooid

Wat dochter Maxime betreft hoeft Nadège niet meer aan te kloppen als het kasteel in 2021 weer opengaat. “Nee, natuurlijk niet. Ze heeft wat dat betreft heel erg haar eigen glazen ingegooid”, zegt de jongste Meilandtelg stellig. “Wij vinden het jammer dat iemand zo om kan draaien, omdat ze klusjes moet doen waar ze opeens geen zin in heeft. Toen ze in coronatijd zei: ‘Ik heb een contract voor alleen de kamers en het ontbijt’, dan ga je in discussie en kom je daar gewoon niet uit. Zoals het verdergegaan is, dat hadden wij helemaal niet verwacht.”

Carrièreswitch

Of Nadège nog zit te wachten op een verzoening met de Meilandjes en een terugkeer op het Chateau, is nog maar de vraag. Inmiddels heeft de 53-jarige Française namelijk een bijzondere carrièreswitch gemaakt. Schoonmaken doet ze nog altijd, maar daarnaast oefent ze tegenwoordig ook een heel ander beroep uit. Nadège werkt namelijk als pizzabakker, en dat gaat haar goed af. “Ik neem de bestellingen op en bak de pizza’s. Ik ben zelf dol op Italiaans eten, dus ik weet precies hoe ik ze moet maken.”

Lees ook: Hilariteit in Chateau Meiland: de kleine Claire verwoest de tuin

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill Jinek