Meilandjes krijgen veel kritiek om ‘bijstandswoning’ in nieuw programma

chateau bijstand

Chateau Bijstand krijgt nú al volop kritiek

Misschien denk je dat het de afgelopen tijd behoorlijk stil is geweest rond de Meilandjes. Maar dat betekent niet dat de familie zelf ook stilzit. Er wordt namelijk hard gewerkt aan hun nieuwe programma: Chateau Bijstand. Helaas krijgt het programma nu al, nog voor het op de buis is, veel kritiek. Wat is er aan de hand?

Chateau Bijstand

Het idee achter Chateau Bijstand is simpel. De flamboyante familie Meiland, die natuurlijk kastelen, landhuizen en luxe villa’s gewend zijn, laat al deze glamour achter zich. In plaats daarvan gaan ze een maand lang ervaren hoe het is om met een véél kleiner budget rond te komen. Dat betekent: alle bankpasjes, laptops, en telefoons inleveren. Ook hun huis laten ze achter. In plaats daarvan komen de Meilandjes in een bijstandswoning terecht en hebben ze de hele maand een minimaal budget waar alles van moet gebeuren.

Kritiek

Maar nu is het programma dus in opspraak geraakt. Want wat blijkt? De ‘bijstandswoning’ is helemaal geen bijstandswoning. Het huis is te huur voor €1750 per maand. En dat betekent dat het geen sociale huurwoning is. “Heel veel mensen zeggen dat iemand met een bijstandsuitkering dat niet kan betalen en daar spelen ze eigenlijk een beetje vals”, legt Bart Ettekoven uit bij Shownieuws.

‘Kan niet goed’

Maar Ettekoven legt ook uit dat er wel iets voor te zeggen is dat de Meilandjes in dit specifieke huis zitten voor de opnames. “Je kan het in dit geval eigenlijk nooit goed doen. Want als ze wél echt in een sociale huurwoning hadden gezeten, dan hadden mensen gezegd: ‘Ja, nu zitten de Meilandjes daar een maand in, daar had ook een gezin in kunnen zitten’, dus met dat in hun achterhoofd hebben ze ook gezegd dat ze niet een huis uit de sociale sector wilden bezetten”, legt hij uit aan de desk van Shownieuws. Frits Huffnagel voegt hieraan toe dat het natuurlijk ook praktischer is om een woning te hebben waar makkelijker gefilmd kan worden. “Het gaat er echt om dat ze met een heel kleine portemonnee rond moeten komen”, concludeert Bart Ettekoven.

Lees ook: Erica Meiland onthult nieuw programma genaamd Chateau Bijstand

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress