Pijnlijk! BNN-serie Undateables maakt uitglijder door benaderen meisje met wijnvlek

wijnvlek undateables

“Er werd niet eens gevraagd of ik mijn wijnvlek als een beperking zag”

Het BBN-programma The Undateables heeft een flinke uitglijder gemaakt. In het programma gaan mensen met een beperking op zoek naar de liefde. Soms gaat het programma op zoek naar mensen die geschikt zijn voor het programma en worden zij benaderd. Zo werd ook Cheyenne Polderman benaderd met het verzoek om mee te doen aan het programma. Het programma maakte daarmee een grote fout: Cheyenne heeft helemaal geen beperking!

De 23-jarige Cheyenne had een berichtje in haar Facebook-inbox van ene Floor en wat ze vervolgens las schokte haar enorm. En begrijpelijk! In de brief werd er namelijk gesproken over mensen met een beperking. Dat stoort Cheyenne nog het meest. “Er werd niet eens gevraagd of ik mijn wijnvlek als een beperking zag. Dat zou toch de eerste vraag moeten zijn? Het was blijkbaar al voor me ingevuld”, vertelt ze aan Marie Claire.

‘Shame on you BNN’
In haar woede wijdde ze er een Facebookbericht aan. “Ze willen laten zien met het programma dat iedereen dateable is, en niemand anders is dan een ander. Maar blijkbaar bepalen zíj wie daar voor in aanmerking komt. Mag ik alsjeblieft even zelf bepalen wat ik wel en niet beperkend vind aan mezelf!? Dit geldt natuurlijk niet voor mij alleen, maar voor iedereen! Shame on you BNN” zegt ze daarin. Overigens laat Cheyenne weten niets tegen het programma zelf te hebben.  “Mensen melden zich dus wél aan. Als je dat uit jezelf doet, prima. Maar ga niet op deze manier op zoek. Je velt een oordeel op basis van iemands uiterlijk en dat kan écht niet”

Wat vind jij ervan dat BNN zomaar mensen benadert voor hun programma? Laat het ons weten op onze Facebook!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Marie Claire | Beeld: video still